Dags för säsong tre av historiepodden ”Brôta på”

Göteborgspodden ”Brôta på” får en ny säsong. Där kommer komikern Ina Lundström och GP:s Kristian Wedel fortsätta reda ut några av Göteborgs stora frågetecken. Säsongen har premiär 16 juni och kretsar kring en central fråga: vad man ska ge staden i 400-årspresent.
– Vi ska försöka berätta om Göteborgs historia på det här sättet. Eller ja, smågräla om Göteborgs historia, säger Kristian Wedel.

ANNONS

Finns det intelligent liv i Göteborg? Borde göteborgarna be om ursäkt till Frederikshavnsborna för allt elände man utsatt dem för genom åren? När blev göteborgare roliga?

Det var några av frågorna som reddes ut under den första säsongen av podden ”Brôta på”. Där tar komikern Ina Lundström och GP:s Kristian Wedel lyssnaren på en tur genom Göteborgs historia och söker svar på några av de största frågorna om staden.

LÄS MER:Firar in julen med "böglyftet"

LÄS MER:"Raseriet"-duon medverkar i ny podd om vaccin

Podden ”Brôta på” får en säsong två

Nu får podden en ny säsong.

– Det var på tiden! Det har funnits ett underskott av ”Brôta på” i ett halvår nu. Skandal!, säger komikern Ina Lundström.

Den nya säsongen har premiär redan den 16 juni. Redan nu är flera avsnitt inspelade och klara och fler tillkommer snart.

ANNONS

– Som lyssnare kan du förvänta dig Göteborgs historia med oväntade vinklar och tykna angreppssätt. Vi kommer inte skona någon under den här programserien och allra minst kommer vi att skona oss själva, säger Kristian Wedel och fortsätter:

– Nytt för den här säsongen är att jag ska sätta Ina på det hala genom att ställa kniviga historiska frågor.

LÄS MER:GP:s ”Systrar” nominerade till Guldspaden

Ina Lundström och Kristian Wedel fortsätter att skälla

Podden bygger, enligt skaparna, på att de två medverkande hela tiden har olika uppfattning om Göteborgs historia och på så sätt skäller på varandra. Ina med foten i nutiden och Kristian, historiker, ska i den nya säsongen resonera och planera för hur man ska ge staden den 400-årspresent den förtjänar. På så sätt också lära lyssnaren om dess anrika historia.

– Det blir holländare och fotboll och Glenn och så pratar vi om göteborgskt brännvin, om restaurangvanor och om krogrestriktioner och Liseberg och dansbaneslagsmål…allt som faller oss in, säger Kristian Wedel.

– Eftersom kombinationen är jag och Kristian kan jag garantera en och annan göteborgsk piratskröna från 1600-talet och lite proggromantik... Vi har bara skrapat på ytan. Det finns sjukt mycket mer att berätta om Göteborg.

Säsong två av ”Brôta på” har premiär 16 juni och går att lyssna på Spotify, Apple Podcaster, Acast, Google Podcasts och andra plattformar där poddar finns.

ANNONS

LÄS MER:Hög lyssning på Fågelsångsnatten

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS