Då släpps det nya Harry Potter-spelet Hogwarts Legacy – utan Harry Potter

Harry Potters universum tar ett nytt kliv in i spelvärlden. Nu är släppet av det efterlängtade Hogwarts Legacy alldeles runt hörnet och GP har tagit reda på allt du behöver veta.

ANNONS
|

Vad handlar Hogwarts Legacy om?

Hogwarts Legacy är utvecklat av Avalanche Software och är det senaste spelet från Portkey Games, en satsning från Warner Bros spelavdelning, som tidigare producerat Harry Potter-spel till mobilen.

Nu rör det sig däremot om någonting större.

Hogwarts Legacy är ett så kallat “open-world RPG” (role playing game, rollspel) där spelaren kastas in i trollkarlsvärlden och får utforska den på egen hand. Man spelar som en elev på trollkarlsskolan Hogwarts, där man kan gå på lektioner, tämja magiska varelser, lära sig trollformler och flyga med sin magiska kvast.

Som huvudperson i spelet bär man på en särskilt mörk, uråldrig magi som utforskas under spelets gång i sann Harry Potter-anda. Parallellt med detta genomför de förtryckta svartalverna ett uppror, delvis med stöd av onda trollkarlar. Spelsajten Gamesradar har rapporterat att det kommer vara upp mot 100 sidouppdrag som påverkar huvuduppdragen i spelet.

ANNONS

Händelserna utspelar sig i och kring Hogwarts och andra familjära platser från böckerna och filmerna, såsom byn Hogsmeade och Förbjudna skogen. Men nya miljöer att utforska kommer också att finnas.

Därför är inte Harry Potter med

Harry Potter, Hermione, Ron och resten av de karaktärer som alla lärt känna genom J.K Rowlings böcker syns inte till i det nya spelet. Det beror på att det utspelar sig på 1800-talet, omkring 100 år innan Lord Voldemort gav Harry ärret i pannan.

Istället kommer nya ansikten få ta plats. Tre karaktärer från husen Slytherin, Gryffindor och Hufflepuff kommer finnas tillgängliga som följeslagare till spelaren. Dessa kan hjälpa till att ta sig an svåra uppdrag, men de har också egna drivkrafter som tar en vidare i spelet i takt med att man lär känna dem.

Dessutom kommer spelaren bekanta sig med nya lärare, såsom den vänlige Professor Fig och den föraktade rektorn Phineas Nigellus Black, förfader till Sirius Black.

När släpps Hogwarts Legacy, och var kan man spela det?

Hogwarts Legacy lanseras nu på fredag den 10:e februari för pc och konsolerna Playstation 5 och Xbox Series X/S.

För de med äldre generationers konsoler blir väntan lite längre. Den 4:e april kommer spelet till Playstation 4 och Xbox One. Den 25:e juli släpps spelet för Nintendo Switch.

De allra ivrigaste Harry Potter-entusiasterna kan däremot lägga vantarna på Hogwarts Legacy Deluxe Edition, som för en dyrare peng gör att man kan börja utforska magikervärlden redan den 7:e februari.

ANNONS

Redan en bästsäljare

Spelet har redan hunnit bli en bästsäljare på plattformen Steam på grund av mängden förhandsköp, något som spelsajten FZ tidigare rapporterat om. Hogwarts Legacy har nu gått om alla andra titlar vad gäller omsättning. Inklusive långkörarna Counter Strike: Global Offensive och Dota 2, som båda är gratis men är inriktade på köp inuti spelen.

Kommentarer om J.K Rowling förbjuds

J.K Rowling, författaren till böckerna om Harry Potter, har de senaste åren fått stark kritik för hennes uttalanden om transpersoner. Daniel Radcliffe som spelade Harry Potter i filmerna om densamme har bland annat gått ut och tagit avstånd från författarens uttalanden.

I tråden för spelet på forumet Reddit har moderatorerna nu förbjudit alla diskussioner där Rowling nämns. Detta för att det lett till hatiska kommentarer mot hbtq-personer och för att det lett diskussionen bort från det faktiska spelet.

Rowling har inte varit delaktig i skapandet av Hogwarts Legacy, men har godkänt att spelet görs.

LÄS MER:Datorspelen som formade oss: Johan Wanloo om ”Mega Man X”

LÄS MER:Svenska retrodatorföreningen lanar som om det vore 2005

LÄS MER:Grönt ljus för utländska datorspel i Kina

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS