För en månad sedan dömdes Cissi Wallin för grovt förtal. Nu har hon skrivit på ett bokkontrakt.
För en månad sedan dömdes Cissi Wallin för grovt förtal. Nu har hon skrivit på ett bokkontrakt. Bild: Pontus Lundahl/TT

Cissi Wallin får bokkontrakt

I december dömdes medieprofilen Cissi Wallin för grovt förtal av journalisten Fredrik Virtanen. Nu har hon fått bokkontrakt.

ANNONS
|

Det var under den stormiga Metoohösten 2017 som Aftonbladets dåvarande kolumnist Fredrik Virtanen pekades ut som en våldtäktsman av medieprofilen och programledaren Cissi Wallin. Enligt Wallin skulle Virtanen ha våldtagit henne redan 2006, men efter att polis utrett ärendet lades förundersökningen ned.

Efter att Cissi Wallin förnyat sina anklagelser och publicerat ett uppmärksammat inlägg på Instagram, där hon påstod att Fredrik Virtanen våldtagit och drogat henne, åtalades Wallin vid Stockholms tingsrätt och fälldes i början av december 2019 för grovt förtal.

LÄS MER:Cissi Wallin döms för grovt förtal

Cissi Wallin dömdes till villkorlig dom och dagsböter samt att betala skadestånd till Fredrik Virtanen på 90 000 kronor. En dom som båda parter överklagade till Svea hovrätt, Wallin för att bli frikänd och Virtanen för att få upp skadeståndet.

ANNONS

Hovrätten har ännu inte presenterat något rättegångsdatum och det är alltså ett pågående rättsligt ärende. Trots det skrev Cissi Wallin på fredagen under ett avtal med bokförlaget Atlas om att ge ut en bok, något som Wallin själv lade ut på sin Instagram och som förlaget spred på sin Facebooksida.

LÄS MER:Skadeståndet till Virtanen ett slag i magen för sexualbrottsoffer

"Hoppla, nu kör vi. Plötsligt stod ett bra förlag och en bra förläggare där och jag sa ja. Bok i höst" skriver Cissi Wallin på Instagram.

Blir en bok till hösten

Pär Sjölinder, förläggare på Bokförlaget Atlas, bekräftar att Cissi Wallin skrivit under ett kontrakt med förlaget. I övrigt är han väldigt förtegen.

– Ja, det kommer att bli en bok till hösten.

Atlas beskriver sig som ett "progressivt förlag med fötterna i samtiden" och ger framförallt ut reportageböcker och sakprosa. Bland deras författare finns Ulf Bjereld, Gunilla Brodrej, Göran Greider, Helle Klein och Bengt Ohlsson.

Vilken typ av bok är det som Cissi Wallin ska skriva?

– Det vill jag inte säga just nu.

Det är ju ett pågående rättsärende som väntar på att avgöras i hovrätten. Hur ser ni på det?

– Inga kommentarer.

När kan ni kommentera det då?

– Vi kommer att gå ut med mer och samlad information om detta senare. Mer än så vill jag inte säga nu, säger Pär Sjölinder.

ANNONS

GP söker Cissi Wallin för en kommentar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS