Carola berättar: Därför lämnar jag Let’s dance

Carola lämnar TV4:s tävlingsprogram ”Let’s dance”. Nu berättar hon på Instagram att det beror på utmattning. "När man tappar aptiten och sömnen uteblir för att kroppen går på högvarv. Senast i lördags slog yrseln till och luften tog slut vid några tillfällen att jag inte kunde andas. Vart går gränsen?”, frågar hon och tackar sina fans för allt stöd.

ANNONS
|

Carola Häggkvist har dansat sin sista dans med partnern Tobias Karlsson. Nu lämnar stjärnan ”Let’s dance”. Avhoppet avslöjades av Aftonbladet under tisdagsförmiddagen och bekräftades strax därpå av TV4.

– Vi kan bekräfta att vi har fattat ett gemensamt beslut att Carola lämnar Let’s Dance på grund av hälsoskäl. Det är tråkigt men hälsan går först. Vi återkommer med hur vi löser det här i lördagens kvartsfinal, säger programmets exekutiva producent, Fia Fång, till TV 4.

Carola själv skriver i ett inlägg på Instagram att hon lider av utmattningssyndrom och har ordinerats total vila de närmaste dagarna. Att tempot varit högt under produktionen och att det inte har funnits tid till återhämtning. Hon berättar att hon har dragits med inflammationer, sår och ryggskador.

ANNONS

”Klart att jag alltid vill kämpa in i det sista men inte till vilket pris som helst! Jag har också mina begränsningar och min integritet som jag vill lära mig värna om bättre. Det är ju inte ett sjunkande skepp med barn vi ska rädda! ”, skriver hon.

”Kunde inte bli ett bättre avslut”

Carola Häggkvist har lyfts fram som den stora stjärnan i programmet och hon har under flera lördagskvällar fått höga poäng av juryn. I det senaste programmet fick hennes och danspartnern Tobias Karlssons eldiga paso doble till "Gimme! Gimme! Gimme!" juryn att jubla och dela ut full pott, 30 poäng.

– Carola har tillfört hela produktionen och programmet otroligt mycket. Samtidigt tror jag att jag har alla med mig när jag säger att hälsan och välmåendet går alltid först, säger Petra Mede, programledare för ”Let’s dance”, till TV4 Nyheterna.

Själv är Carola nöjd över sitt sista framträdande.

”Kunde inte bli ett bättre avslut för oss”, skriver hon.

LÄS MER:Här är alla deltagare i ”Let’s dance” 2021

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS