Carl-Einar Häckner köpte 2800 glasflaskor med Ramlösa när han fick höra att de skulle sluta sälja glasflaskor.
Carl-Einar Häckner köpte 2800 glasflaskor med Ramlösa när han fick höra att de skulle sluta sälja glasflaskor.

Carl-Einar Häckners ilska mot Ramlösa: ”Slutar med glasflaskor”

Den klassiska glasflaskan med Ramlösa blir allt mer sällsynt – och nu är den på väg att fasas ut. Det hävdar i alla fall Carl Einar Häckner och hans Ramlösaleverantör i Marks kommun. Det har gjort att mångkonstnären nu i panik har köpt upp 140 backar av drycken.

ANNONS
|

Det var i podden Della Sport som han först vädrade ilskan mot öljättens val att fasa ut glasflaskan.

Carl Einars Ramlösaleverantör i Marks kommun berättade för honom att Ramlösa, som ägs av Carlsberg, skulle ta bort Ramlösa på glasflaska ur sitt sortiment och bara sälja Ramlösa på plastflaska. Då blev han riktigt irriterad – och köpte loss 140 backar, alltså 2 800 glasflaskor Ramlösa.

– Hur kan ett danskt ölföretag ta bort Ramlösaglasflaskan? Det är otänkbart att Coca-Cola skulle ta bort sin glasflaska, det går bara inte, säger Carl-Einar Häckner.

Farmor trollade bort kapsylen

Carl-Einar, som är komiker och magiker, kommer använda flaskorna till sin föreställningsserie i höst, en flaska under varje föreställning.

ANNONS

– Det är klart att jag skulle kunna trycka på kapsylen på samma flaska egentligen, men egentligen är det för att jag tycker om Ramlösa. Fast min pappa brukar skratta åt att jag inte kan skilja Ramlösa från hans Sodastream-vatten. Men det är också kopplat till min farmor, när jag var liten gick vi på Roberts i Jönköping och köpte Ramlösa tillsammans, sedan trollade hon bort korken.

Precis som du trollar bort den nu?

– Ja! Det handlar liksom om att behålla nyfikenheten man har som barn, upprätthålla illusionen.

– Men alltså om man har en söndagsmiddag med vita dukar, potatis, dill och snaps, så kan man ju inte ställa fram plastflaskor på bordet. Glasflaskor måste ju också vara bättre för miljön än plastflaskor, de måste ju gå bättre att återvinna.

GP har försökt nå Carlsberg för att bekräfta huruvida de fasar ut glasflaskan med Ramlösa, utan resultat. Men enligt Carl-Einar Häckner är anledningen till att de fasar ut glasflaskan att ett band i fabriken var trasigt och behövde repareras, men Carlsberg bedömde att efterfrågan var för låg för att det skulle vara värt det.

– Men det är skitsnack, de vill nog bara inte, säger Carl-Einar Häckner.

ANNONS

LÄS MER:"Jag blev en hockeyback vid bankomaten”

LÄS MER:Öljättens drag – öppnar undervattensbar i Smögen

LÄS MER:Carlsberg varnar för baksmälla

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS