Cara Delevingne: "Det var ett udda och obekvämt samtal"

Skådespelaren och modellen Cara Delevingne sällar sig till skaran kvinnor som anklagar Harvey Weinstein för sexuella övergrepp. "Han frågade om jag hade legat med någon av de kvinnor jag synts till med i media", skriver hon på Instagram.

ANNONS
|

The New York Times publicerade i förra veckan uppgifterfrån ett antal kvinnor som anklagade Harvey Weinstein för att sexuellt ha trakasserat dem. Bakom anklagelserna stod bland annatRose McGowan ochAshley Judd, och i efterdyningarna har ävenGwyneth Paltrow.Rosanna Arquette och Angelina Jolie trätt fram.

LÄS MER:Filmmogulen Harvey Weinsteins fall – anklagas för sexualbrott

Enligt uppgifterna skaHarvey Weinstein ha pressat flera av dem till att titta på honom naken och massera honom. I utbyte skulle de få en skjuts i karriären.

Cara Delevingne öppnar sig på Instagram

Nu kommer nya anklagelser rikade motHarvey Weinstein från skådespelaren och modellenCara Delevingne. I ett inlägg på Instagram skriver hon, bland annat, att han under ett möte försökt få henne kyssa en annan kvinna. Därefter ska filmproducenten själv ha gjort närmanden.

ANNONS

LÄS MER:Hollywoodstjärnor vittnar om sexövergrepp

"När jag började med skådespeleri, jobbade jag på en film och fick ett samtal från Harvey Weinstein. Han frågade om jag hade legat med någon av de kvinnor jag synts till med i media. Det var ett udda och obekvämt samtal", skriver hon bland annat och fortsätter:

"Jag svarade inte på någon av hans frågor och skyndade bort från telefonen. Men innan jag la på, sa han att om jag var gay eller bestämde mig för att vara med en kvinna, speciellt publikt, skulle jag aldrig få en roll som heterosexuell kvinna eller slå igenom som skådespelare i Hollywood".

Frun har lämnat honom

Sedan anklagelserna publicerats, har Apple dragit sig ur ett projekt producerat avHarvey Weinsteins företag TWC. Hans fru ska även ha lämnat honom. Även USA:s förra president Barack Obama ska ha känt sig "äcklad" efter avslöjandena.

ANNONS