Bruce Springsteen förväntas släppa nytt album i höst

Nästa sommar kommer Bruce Springsteen till Göteborg och Ullevi. Men redan i höst planerar rocklegendaren att släppa en ny platta där han tolkar soulklassiker.

ANNONS
|

Bruce Springsteen, aktuell med en världsturné under 2023, har alltid varit en stor vän av soulmusik och har under hela sin karriär plockat in klassiska soullåtar i sina livespelningar tillsammans med The E Street band.

Nu har han enligt vanligtvis välunderrättade källor passat på att spela in ett knippe av sina favoriter som alltså släpps på ett dubbelalbum under hösten. Enligt uppgift kommer Springsteen också göra ett fåtal spelningar i anslutning till skivsläppet.

Påminner om ”Seeger Sessions”

Projektet ska vara en produkt av infall, lust och att tiden funnits att göra något utöver det vanliga. Lite enligt samma modell som när Springsteen tolkade amerikansk folkmusik på albumet ”Seeger Sessions”, ett projekt som började med en hemmafest och växte till en lång turné med ett specialsammansatt band.

ANNONS

Även den här gången har Springsteen handplockat musiker, det är alltså inte en ny skiva med The E Street band att vänta.

Bland de flertal olika kanaler som gått ut med nyheten finns den initierade podcasten ”None but the brave” som konstaterar att spelningarna kommer fungera som en fin uppvärmning inför den kommande världsturnén.

”Tracks 2” får vänta ett tag till

I och med att soul sessions-plattan släpps sätts de tidigare planerade samlingsboxarna ”Tracks 2” och ”Born in the USA-boxen” på vänt. Vilka låtar som hamnar på soulplattan är inte känt men Springsteen har ofta återvänt till exempelvis Eddie Floyds ”Raise your hand”, Jackie Wilsons ”Your love keep lifting me) Higher and higher” och Arthur Conleys ”Sweet soul music”.

Bruce Springsteen & The E Street band spelar på Ullevi i Göteborg den 24, 26 och 28 juni 2023.

LÄS MER:Coldplay klara för Ullevi – gör två konserter i juli 2023

LÄS MER:Bruce Springsteens fans fortsätter rasa – med all rätt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS