Borttappad förlovningsring söker ägare

Morgonen efter Ö-festen på Ringön gjordes ett udda fynd. Personalen på Ivans pilsnerbar hittade en borttappad förlovningsring med ask och allt. Nu efterlyser de ringens ägare i sociala medier. ”Kärleken är ju ändå viktig...”

ANNONS
|

Lördag 2 september drog årets Ö-fest igång på och runt Järnmalmsgatan på Ringön. Folkfesten i de många öppna verkstäderna, på bryggerier och i restauranger pågick fram till småtimmarna och lockade en strid ström av besökare.

På Ivans pilsnerbar upptäckte personalen när de sista gästerna gått hem en liten ask under ett av borden på sin uteservering.

Inuti den låg en ring av guld.

– Den är ganska liten och alldaglig med något som ser ut som en gravering inuti, berättar barens ägare Ivan Larsson.

Ingen har frågat efter ringen

Exakt vad som står på ringens insida har han dock inte lyckats tyda trots upprepade försök i bättre belysning än i mörkret utanför baren.

ANNONS

Nu har ringen vandrat vidare till musikern och arrangören Johan ”Red Top” Larsson som efterlyser ägaren i Ringöns nätverk på sociala medier:

”Under Ö-festen glömde någon en vigsel eller förlovningsring på Ivans pilsnerbar. Alltså med ask och allt. Är någon intresserad av att få tillbaka den får ni skicka ett meddelande här. Kärleken är ju ändå viktig...”

– Än så länge har ingen hört av sig och frågat efter ringen, säger Ivan Larsson. Han och personalen skickar en hälsning till ringens ägare: ”Kom gärna tillbaka – vi tänker på dig!”

Ett fynd som triggar fantasin

Inte heller Johan ”Red Top” Larsson har fått något napp hittills, efter sin efterlysning. Han funderar nu på att uppsöka en juvelerare för att lägga ringen under lupp. Inte heller han har lyckats tyda texten.

– Det ser ut som en inskription, men det skulle förstås också kunna vara någon slags stämpel.

Ringen, som låg i en grå fyrkantig ask, återfås mot beskrivning.

– Det som fascinerar mig är ju att det måste vara någon slags story bakom det här, säger Johan ”Red Top” Larsson och fortsätter:

– Om man införskaffar en sådan här ring så har man en plan: då tänker man fria. Blir man då av med ringen måste man nog antagligen vara väldigt full, och då kanske man redan har köpt en ny. Eller så ligger ringen där för att något inte riktigt gick som man hade tänkt sig.

ANNONS

LÄS MER:Ölbarerna på Ringön blir fler – och krögarna samarbetar

LÄS MER:Monument är Göteborgs nya konsertscen – öppnar på Ringön

LÄS MER:Här är de bästa punkterna på Kulturkalaset

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS