Bondkatten Luffar-Lasse har nu samlat in över en miljon

Katten Luffar-Lasse fortsätter att att tjäna in stora summor till Musikhjälpen, som i år har temat ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Nu är den röda bondkattens insamling uppe i över en miljon kronor.

ANNONS
|

Håller Luffar-Lasse på att spränga hela Musikhjälpen? Det ser så ut. Denne behårade herre har nu samlat in 1 142 611 kronor till att motverka världssvälten.

Lasses historia må låta enkel: Hans största intressen är att åka bil, samt besöka Trollhättans köpcentrum. Vilket sällan brukar innebära innebära något för en individ. Men den muntre katten är vida känd i hemstaden. Så omtyckt att han har fått en staty, och en bössa i Musikhjälpen.

– Jag är väldigt chockad, säger Patrik Starborg, initiativtagaren bakom insamlingen.

– Jag tänkte kanske att vi skulle samla in 10 000. Men att komma upp över en miljon, att tävla om att vinna allt, det trodde jag inte.

ANNONS

Kan det vara så att du underskattade Lasse?

– Nej jag underskattade absolut inte Lasse! Men jag trodde inte att han skulle gå in och vinna över Benjamin Ingrosso eller Markoolio, de har så många fans.

Jämför vi med årets hundbössor framträder snabbt ett mönster. Border Collien Odin har samlat in 650 kronor, retrievern Debbie 305 kronor. Alba och Smilla, två livliga jyckar, uppnår summan 605 kronor. Tillsammans har dessa hundar bidragit med 730 gånger mindre pengar än Lasse till svältande barn. Men alpackorna kommer.

– Alpackorna är på väg upp, säger Patrik och får något härjat i rösten.

– Men de kommer inte gå om Lasse. Han kommer vinna. Det finns inget annat.

Hur fick du idén till bössan?

– Någon frågade i Lasses Facebookgrupp: ska vi inte göra en insamling till? Vissa invände och menade att det vore bättre om vi skickar pengar till katthem. Men du kände jag: barn, som temat handlar om, älskar katter. Och katter älskar ju barn. Så då startade jag bara bössan.

Är det verkligen sant att katter älskar barn?

– 90 procent i alla fall. Men nu är jag inte en kattmänniska.

Hur menar du då?

ANNONS

– Jag har faktiskt en hund. Men vinner vi ska jag skaffa mig en katt! Och öppna en flaska champagne.

Fotnot: På söndagskvällen hade Luffar-Lasse dragit in nästan två miljoner kronor.

LÄS MER:Katten ”Luffar-Lasse” har samlat in en halv miljon till Musikhjälpen

LÄS MER:Luffar-Lasses Musikhjälpen-bössa gör succé – drar in flera tusen till välgörenhet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS