Blenda: "Är trött på dessa äckliga bilder"

ANNONS
|

I slutet av april släppte den 24-åriga sångerskan Blenda Kabondo debutsingeln "Chill". Meden bakgrund inom gospel, blues och reggae finns ett starkt och unikt sound. Förebilder är kvinnor som Beyoncé och Erykah Badu.

– Gospel är så himla brett. Det är inte bara "Hallelujah!" utan också blandat med jazz, blues, country i ett. Och Erykah Badu. Jag älskar henne, hennes musik och sätt att tänka, säger hon.

"Det här är en tjejfest"

Nu är Blendaaktuell med singeln"Mama Mojo´s Club (dick pic song)" som släpps den 9 juni.

–Jag satt i studion och en av producenterna jag jobbar med började groova på en rytm som kommer från mitt hemland, Kongo-Kinshasa. Typ ett afrobeat. Jag gick igång totalt och det blev fest i studion. Vi kom fram till "Mama Mojo" och tänkte att det här är en tjejfest. Jag såg en massa kvinnor framför mig som celebrerade sig själva. Allt vi åstadkommit, våra mål och att vi peppar varandra till att bli bättre.

ANNONS

Samtidigt är det en tackling mot de, framförallt, män som skickar så kallade dickpics till kvinnor. Något Blenda Kabondo själv varit med om.

– Jag är väldigt trött på att män skickar bilder på sina underliv helt enkelt. Det har hänt mig och mina tjejkompis några gånger. Men jag ville verkligen skriva om det på ett roligt sätt. Det är ett väldigt känsligt ämne tänkte jag från början. Men samtidigt känner jag att jag vill prata om det.

Varför tror du man skickar dickpics?

– Ja, suck... Man är dum i huvudet. Jag vet inte. Jag kan ibland tänka att vissa killar gör det för att de ser oss tjejer som typ djur. Jag kanske är hård nu. Men de tänker kanske att det bara är att skicka en och sedan förväntar man sig att man ska skicka något tillbaka eller gå igång, säger hon och fortsätter;

– Det är fruktansvärt. Sjukt vidrigt. Men om man vill hålla på att skicka bilder på sin kropp, det kan man väl få göra. Men fråga i så fall.

Vill vara en inspiration

Genom musiken hoppas Blenda Kabondo att hon kan inspirera människor att vara den man vill vara.

– Jag är mig själv och hoppas att det kan inspirera andra. Det jag står för är att folk ska få vara sig själva och göra det man vill oavsett kön, religion, gay eller inte. Man ska bara kunna få vara och sprida kärlek.

ANNONS

Blir det ett helt album nu?

– Jag kommer vara ute och gigga en helt del nu i sommar. Men absolut. Jag har en liten tanke på det, men det är inte aktuellt den närmaste tiden. Jag behöver släppa mer låtar så folk fattar vad jag gör. Jag har verkligen inte bråttom.

ANNONS