Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blümchen möter publiken igen. Bilden tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild.

Blümchen släpper nytt

Blümchen, eller Jasmin Wagner som hon egentligen heter, släpper ny musik. "Computerliebe" är det första nya materialet under artistnamnet på mer än 19 år av den tyska sångerskan.

"Computerliebe" är en cover av en låt av Paso Doble från 1985. I helgen kommer Blümchen också att framträda på en 90-talsfestival i Gelsenkirchen.

2001 sade Blümchen adjö till sitt artistnamn, som hon haft låtar som "Heut' ist mein Tag" och "Herz am Herz" med. Men hon vill inte i dag kalla det för ett avslut.

- Det låter så dramatiskt, som om tiden som Blümchen traumatiserat mig. Efter min avskedsturné 2001 såg jag ett liv fullt av möjligheter framför mig. Jag var 21, jag ville prova andra saker. Jag hade ingen ilska eller avsky då, säger hon till Berliner Morgenpost.

Den i dag 38-åriga sångerskan har sedan dess släppt en del musik under eget namn och bland annat arbetat som skådespelare. Hon nekar till påståenden om att hon har valt att plocka upp sitt 1990-talsalias för att hon behöver pengar.

- Nej, jag är inte tvingad av omständigheterna. Jag har helt enkelt lust med det. Helt frivilligt. Och efter tio år av konstnärliga processer inom teatern känner jag mig lite sugen på ljus, show och kostymer.