Björn Frantzén bjuder på renpenis i talkshowen ”Bianca”

Trots Hollywoodstjärnorna Jennifer Aniston och Adam Sandler på länk lyckas kocken Björn Frantzén stjäla showen när han besöker Bianca Ingrossos tv-soffa i söndagens avsnitt.

ANNONS
|

Söndagens avsnitt av ”Bianca” har Björn Ulvaeus, Kristin Kaspersen, Vasaloppsvinnaren Emil Persson och stjärnkocken Björn Frantzén på gästlistan. Dessutom dyker Hollywoodstjärnorna Jennifer Aniston och Adam Sandler upp på länk från Los Angeles för att prata om sin relation och den nya Netflixfilmen ”Murder mystery 2”.

De båda skådespelarna har varit vänner sedan tidiga 20-årsåldern och är märkbart avslappnade i varandras sällskap. Och vad är det bästa med att vara kompis med Jennifer Aniston, undrar ni kanske?

– När jag går på gatan med Jennifer tittar ingen på mig. När vi kom till hotellet i dag såg jag att Jennifer kom från andra hållet. Kanon, tänkte jag, 300 personer stirrar på henne och jag kunde smita in obemärkt, säger Adam Sandler.

ANNONS

Jennifer Aniston får i stället svara på vad som är mest irriterande med Adam Sandler.

– Inte så mycket faktiskt, men han går långsamt.

– Jag har en dålig höft! Jag har gjort en höftoperation! utbrister Adam Sandler till svar.

Stjärnkocken: Älskar falukorv

Men den som stjäl strålkastarljuset, trots hård konkurrens, får ändå sägas vara Björn Frantzén.

Dels avslöjar han några hemligheter bakom Frantzéns tre Michelinstjärnor: en specialtillverkad, luktfri tvål som inte konkurrerar med vinernas doft, mjuka engångstandborstar, mjukt toapapper och perfekt tajmad hissmusik för den 33 sekunder långa resan upp till matsalen.

– Man måste jaga detaljer hela tiden, förklarar han.

Michelinguiden skickar ut sina inspektörer flera gånger per år för att kontrollera att restaurangerna håller måttet. Ibland kan man ana att en gäst kommer från guiden, säger Frantzén.

– En 35-årig brittisk man som kommer in och äter ensam... Vi hade en gäst för något år sedan som stank inspektör. Han märkte nog att jag svansade runt honom lite. Till slut sa han ”I am who you think I am, let’s talk”.

Bjuder på överraskningsrätt

Samtalet glider över på vardagsmat och Björn Frantzén medger att han gärna lagar falukorv och köttbullar hemma. Han berättar även vilket det vanligaste misstaget är när folk lagar mat hemma:

ANNONS

– Dels att man överlagar och inte vågar hålla nere temperaturen. Man översteker fisken så den blir torr, till exempel. Dessutom har man för lite syra i maten, alltså citron eller vinäger. Även ett pulvermos mår bra av lite citron. Folk saltar och tror att det är klart, men syra lyfter smakerna.

Till sist ska Bianca och övriga gäster få smaka på en delikatess. Det är ett rödbrunt, rivet spån som passerar från Bianca Ingrosso över till Björn Ulvaeus.

– Det smakar som svensk, rökt korv, tycker vi, säger Ulvaeus.

Med ett återhållet leende avslöjar Björn Frantzén att det är en bra gissning – det är nämligen torkad, rökt och riven renpenis.

– PENIS? Har vi ätit penis? Och jag som tyckte det var jättegott, utbrister Bianca Ingrosso.

– Det är en delikatess. Samerna tar hand om hela djuret, även den här, svarar Frantzén.

Tredje avsnittet av den här säsongens ”Bianca” sänds söndag 26 mars 21.00 på Kanal 5 och på Discovery plus.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS