Bingolottos programledare sedan augusti 2020 Lotta Engberg och Stefan Odelberg.
Bingolottos programledare sedan augusti 2020 Lotta Engberg och Stefan Odelberg. Bild: Bingolotto

Bingolotto byter sändningsdag och kanal

Programklassikern Bingolotto byter sändningsdag och kanal – och blir längre.
– Hade vi fått välja så hade vi velat ligga kvar i TV4. Men nu får vi mer tid och kan göra ännu mer lotteri och underhållning, säger Folkspels vd Hans Sahlin.

ANNONS
|

Efter årsskiftet får Bingolotto en nygammal plats i tablån. Programmet byter kanal och återgår till sin ursprungliga sändningsdag. Från söndagar i TV4 till lördagar i Sjuan.

Förändringen skedde i samband med att den ideella organisationen Folkspel tecknade nytt kontrakt med TV4.

– De ville inte att vi skulle ligga kvar i TV4. Och i samband med det så passade vi på att önska att byta dag till lördagar, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel.

I dag startar programmet klockan 18.00 och håller på fram till 20.00, med en halvtimmes avbrott för nyheter. I den nya sändningen i Sjuan försvinner avbrottet för nyheter och programmet får därmed 30 minuters längre sändningstid.

ANNONS

– Nu jobbar vi med programmet för att göra en trivsam start på lördagskvällen för våra spelare och tittare. Det kommer bli jättebra, är jag helt övertygad om, säger Hans Sahlin.

Bingolotto spelas in i Gamlestaden

Bingolotto kommer fortsätta att spelas in i Gamlestaden i Göteborg och kommer som tidigare även att sändas på TV4 Play.

– Det är ett styrkebesked att Bingolotto, med mer än 30 år på nacken, fortsätter att locka en stor och trogen publik varje vecka. Två timmars Bingolotto i TV4 Play och Sjuan blir den perfekta starten på lördagskvällen och vår uttryckliga ambition är att bjuda på en ännu festligare tv-underhållning under många år framöver, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör TV4 i ett pressmeddelande.

Bingolottos Uppesittarkväll kommer även i fortsättningen att sändas på TV4. Det gäller även Bingolottos Nyårsbingo, Påskbingo och Midsommarbingo.

– Jag och Stefan är så taggade på detta. Känns som vi ska få förfesta med svenska folket med mer bingospel och mer tid att lära känna våra gäster. Helt enkelt ett längre partaj, säger programledaren Lotta Engberg i samma pressmeddelande.

LÄS MER:Mångsysslaren Leif ”Loket” Olsson fyller 80 år

LÄS MER:Lotta Engberg får kulturpris och egen spårvagn

LÄS MER:Ingvar Oldsberg: Karriären i bilder

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS