Bianca Ingrosso berättar på Instagram om sin depression. Rutiner som träning och andra vardagssysslor har hjälpt henne att hantera måendet.
Bianca Ingrosso berättar på Instagram om sin depression. Rutiner som träning och andra vardagssysslor har hjälpt henne att hantera måendet. Bild: Claudio Bresciani / TT

Bianca Ingrosso: ”Jag har varit i en depressionsdvala”

Bianca Ingrosso har drabbats av en depression. Det berättar hon på sitt Instagram.
”Jag har inte mått så här dåligt på väldigt länge som jag gjort senaste veckorna”, säger Ingrosso.

ANNONS
|

Programledaren och entreprenören Bianca Ingrosso berättar öppet om sitt mående i en färsk story på Instagram. Hon går genom ett vintrigt Stockholm och förklarar att hon på senare tid hanterat en depression.

”Jag har inte mått så här dåligt på väldigt länge som jag gjort senaste veckorna. Varit vilsen, känt mig extremt nedstämd, tom, ifrågasatt hela mig, hela mitt liv och haft vidrigt självförtroende”, skriver Ingrosso och fortsätter:

”Dragit mig undan från allt och alla och mestadels stängt mig inne med ångest. Kärleken till mig själv har varit på MINUS!”.

Bianca Ingrosso ska åka på retreat

Hon berättar också om hur det hjälpt henne att hålla fast vid sina dagliga rutiner.

ANNONS

”Att klä på sig, göra sig lite fin, gråta, värma riskudde och träna har varit min lilla räddning ur typ depressionsdvala.”

Bianca Ingrosso berättar också att hon förbereder sig för att åka på ett retreat utanför Stockholm.

”Jag ska våga tro på mig själv mer än någonsin och sätta mig själv först. Jag förtjänar att må bra och det ska jag påminna mig om varje dag detta året”, säger Bianca Ingrosso.

LÄS MER:Bianca Ingrossos Caia expanderar utomlands

LÄS MER:Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

Hit kan du vända dig om du mår dåligt

Om du eller någon du känner mår dåligt är det bra att ha någon att prata med. Det finns flera hjälplinjer och stödsajter som man kan vända sig till för att få hjälp och råd.

Mår du själv dåligt? Eller är du orolig för en vän eller anhörig som mår dåligt? Det är viktigt att aldrig lämna en person som mår dåligt ensam. Om läget är akut ska man alltid ringa 112 eller vända sig till närmsta psykiatriska akutmottagning.

Men det finns även flera hjälplinjer och stödsajter som man vända sig till om man själv eller någon man känner mår dåligt.

Här följer några av de alternativ som finns:

MIND, Självmordslinjen

Självmordslinjen har öppet varje dag mellan klockan 06 och 24. Där kan du prata med någon av Minds volontärer för att få stöd. De finns på telefonnummer 90101 men de har även en chatt på https://chat.mind.se/ som har öppet samma tider.

MIND, föräldratelefonen

Mind har även en föräldratelefon dit föräldrar till personer som mår dåligt kan vända sig. Telefonlinjen 020-85 20 00 har öppet på vardagar mellan klockan 10 -15. Mer information finns på www.mind.se

Jourhavande medmänniska

Jourhavande medmänniska driver en telefonjour som är öppen för alla att ringa. De finns för att bland annat ge stöd, visa förståelse och dela känslor med människor som inte har någon annan att vända sig till. De finns att nå på 08-702 16 80 alla dagar mellan 21 – 06 och på www.jourhavande-medmanniska.se

BRIS, Barnens telefon

Du som är under 18 år kan ringa till Bris för att få prata med en kurator om det du funderar på eller om du behöver hjälp eller stöd med något. Numret är 116 111 och är öppet alla dagar mellan 14-21. Det är gratis och du får vara anonym.

SPES

Anhöriga till människor som tagit sitt liv kan vända sig till SPES för stöd och hjälp. Numret är 08 – 34 58 73 och de har öppet alla dagar mellan klockan 19.00 – 22.00. Mer information finns på www.spes.se

1177 Vårdguiden

Vårdguiden kan hjälpa till att ge svar på frågor om psykisk ohälsa. Det går också att läsa tidigare ställda frågor eller skicka in en egen fråga anonymt. Mer information finns på www.1177.se

Kyrkans SOS

Telefonjouren som nås på 0771-800 650 är öppen vardagar mellan 13-21 och lördag-söndag mellan 16-21. Linjen är bemannad av volontärer och är öppen för alla. De driver även webbtjänsten SOS-brevlådan som nås på www.kyrkanssos.se

Jourhavande präst

Jourhavande präst nås via 112. Telefonlinjen är öppen varje natt 21-06, och chattfunktionen på www.svenskakyrkan.se är öppen varje dag mellan 20-24. Du är anonym.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS