Betyg på kvällens Så mycket bättre-låtar

ANNONS
|

Ulf Dageby - Jag minns ljudet från igår

TVÅ FYRAR

Dageby säger att texterna förenar Ken Ring och honom själv. Och visst låter det helt logiskt, som ett slags postpunkigt Nationalteatern.

Lill Lindfors - Mamma

TRE FYRAR

Lill Lindfors har bearbetat texten om Ken Rings mamma och får ihop det riktigt, riktigt fint med mycket känsla. Lill Lindfors lägger den svala bossan åt sidan och visar engagemang när hon vänder sig direkt till Ken Ring.

ANNONS

Agnes - Nu måste vi dra

TVÅ FYRAR

Ken Ring beskriver den som "Min enda partydänga". Agnes tolkar låten som att lämna småstaden och gör en elegant klubbversion som är helt okej, men inte sätter några djupare spår.

Bo Kasper - Jag skriver för er

FYRA FYRAR

Ken Rings hyllning till alla som går upp varje morgon och kämpar med jobben som sliter ut både kroppar och skallar. Bo Kasper konstaterar att han har en helt annan bakgrund än Ken Ring men med gruvarbetare i släkten landar han i strofen "jag har arbetarblod från min förra generation". I Bo Kaspers händer blir låten en krängande, stompande blues av den typen som Dylan gjort på senare år. Mycket snyggt och med ärligt engagemang.

Titiyo - Själen av en vän

ANNONS

FYRA FYRAR

Skriven till en vän som dog i Kens armar efter en knivskärning på en Valborgsfest. Förstås egentligen helt omöjlig för någon att göra. Men Titiyo har lyssnat in sig med omsorg och formulerar om låten så att hon sjunger om Ken direkt till hans döde vän. Det är mycket modigt av henne.

Ebbot Lundberg - Allan Ballan

EN FYR

"Ställ er upp som en bonge i brallan" Ebbot kan sin surfrock men det blir för mycket studentspex korsat med Eddie Meduza för min smak.

ANNONS