Benjamin Ingrosso kommer till Way Out West 2024.
Benjamin Ingrosso kommer till Way Out West 2024. Bild: Linus Kamstedt Lindholm

Benjamin Ingrosso kommer till Way Out West 2024

Benjamin Ingrosso duckar Ullevi men blir ett av dragplåstren på Way Out West sommaren 2024.

ANNONS
|

När Benjamin Ingrossos turné presenterade sin sommarturné saknades Göteborg bland städerna som fått en spelning. Var något fel? Var det en inte helt subtil diss av Sveriges andra stad? Hade pastaälskaren Benjamin drabbats av överkokt penne eller medioker parmesan vid sitt senaste besök på landets framsida?

Eller höll man rentav inne med beskedet om att Benjamin Ingrosso skulle ta det stora steget in på Ullevi som än så länge saknar konsert 2024?

Nej, inget av detta stämde. Benjamin Ingrossos konsertklapp till Göteborg är att han kommer till Way Out West i Slottsskogen.

”Även om det tog lite tid, så har han nu äntligen fått det erkännandet han förtjänar. Erkännande för sin djupa musikalitet, sina låtskrivarförmågor och sin osvikliga känsla för underhållning”, skriver arrangerande Luger i sitt pressutskick där man fortsätter:

ANNONS

”Alltid autentiskt och naket kastar han sig ledigt mellan disco, samtida pop och melankoliska ballader medan han besjunger både det ljusa och det mörka i livet.”

Bianca Ingrosso gäst på Way Out West

Benjamins syster Bianca Ingrosso har i dagarna flaggat på sina sociala medier om att brorsan hade något stort på gång. Och med tanke på att hon är en ofta sedd gäst på Way Out West lär hon inte missa spelningen i Slottsskogen.

Såhär skrev GP om Benjamins utsålda konsert på Liseberg i somras:

”Det är nog inte sedan Håkan Hellström hade sin första stora spelning på Liseberg som jag sett någon vara så genuint uppspelt och entusiastisk över att få vara just här, just nu. När Benjamin kör så kör han verkligen fullt ställ, står aldrig still och det är ett imponerande mustigt band han har i ryggen.”

Benjamin Ingrosso inleder sin ”Better days”-turné i Helsingborg den 18 juli. Redan i april sticker han dock ut på en klubbturné i Europa med premiär i Hamburg.

Way Out West pågår mellan den 8 och 10 augusti. Sedan tidigare är bland andra Fred again.. , Queens of the Stone Age, Pulp och PJ Harvey klara.

LÄS MER:En sommar utan konserter på Ullevi vore som en jul utan gran

LÄS MER:Recension: Benjamin Ingrosso, Liseberg, lördag

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS