Programledaren Love Kahnlund har lotsat lyssnarna genom alla nio säsonger av Barnradions ”Historierummet”.
Programledaren Love Kahnlund har lotsat lyssnarna genom alla nio säsonger av Barnradions ”Historierummet”. Bild: Erik Klarén

Barnradions programledare Love Kahnlund är död

Love Kahnlund, den älskade berättarrösten till Barnradions ”Historierummet”, har avlidit. Han blev 41 år gammal.
– Han var väldigt omtyckt som programledare och en väldigt uppskattad kollega, säger Per Palmqvist, samordnare på Barnradion.

ANNONS
|

Det var under måndagen som Barnradion gick ut med beskedet på sina sociala medier.

”Vi saknar honom väldigt mycket”, skriver kanalen i ett inlägg.

Love Kahnlund var programledare redan från första säsongen av den populära podden ”Historierummet” som berättar om ”spännande historiska händelser och personer” för barn. Totalt hann han göra nio säsonger.

– Det är ett av våra absolut mest populära program och det är mycket tack vare Love såklart. Han var väldigt omtyckt som programledare, säger Per Palmqvist.

– När man jobbar mot barn så gäller det att man liksom håller dem i handen igenom historien för att de ska hänga med. Det är en konst och det var Love väldigt bra på, att få alla som lyssnade att känna att de var inbjudna. Han gav också en energi och nerv som gjorde att det aldrig blev tråkigt, han var bra på att få det att kännas naturligt och avslappnat.

ANNONS

Blev 41 år

Under Barnradions inlägg med dödsbeskedet strömmar kommentarer in med ledsna reaktioner.

– Vi har fått väldigt mycket kärlek till Love i kommentarsfälten och det är många som skriver om hur många fina stunder man haft med ”Historierummet” och med honom som berättare. Och att han kommer bli väldigt saknad. Han var väldigt populär, det visste vi sedan innan. Han hade liksom fans som hörde av sig och ville ha hans autograf och en liten hälsning från Love, säger Per Palmqvist på Barnradion.

Love Kahnlund gick bort under nyårshelgen. Han blev 41 år.

LÄS MER:Skådespelaren Thomas Hellberg är död

LÄS MER:Prinsessan Sofia läser högt i Barnradion

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS