Bambi allt annat än snäll i ny skräckis – attackerar i skogen

Efter “Winnie-the-Pooh: Blood and Honey” står nu nästa älskade sagofigur på tur att förvandlas från snäll till läskig på film. Denna gången är det det lilla rådjuret Bambi som blir rena mördarmaskinen och jagar människor i skogen i ”Bambi: the reckoning”.

ANNONS

Rysare-serien om Nalle Puh: ”Winnie-the-Pooh: blood and honey” 1 och 2 blev en publiksuccé trots att den sågades av kritikerna. Idén att förvandla snälla sagofigurer till blodtörstiga mördare tycks gå hem – och därför planerar filmskaparna att framöver förvrida fler sagofigurer och skapa onda Disney-figurer i något slags mörkt alternativt sagouniversum.

Mor och son jagas av blodtörstig Bambi

Producenten Scott Jeffrey och regissören Rhys Frake-Waterfield bakom ”Winnie-the-Pooh”-succén byter nu roller och tar sig an Disneys klassiska äventyr ”Bambi” från 1942. Nya ”Bambi: the reckoning” bygger löst på samma berättelse som originalfilmen – med den väsentliga skillnaden att det lilla rådjurskidet, på sina vingliga ben, nu inte längre är snäll utan en kallblodig mördare.

ANNONS

Efter en bilolycka hamnar en mamma (Roxanne McKee ur ”Game of Thrones”) och hennes son (Tom Mulheron) i skogen. Där blir de snart jagade av det mordiska rådjuret.

I en nysläppt trailer ses Bambi vildsint attackera en bil i skogen.

Lågbudgetfilmen får internationell premiär 4 juli och väntas senare i år också få svensk distribution.

LÄS MER:Recension: ”The first Omen” i regi av Arkasha Stevenson

LÄS MER:Recension: ”Hanteringen av odöda” i regi av Thea Hvistendahl

LÄS MER:Det här skulle kunna bli en riktigt ryslig skräckfilm

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS