Artisten Roger Pontare fast för rattfylla – krockade med refug

Sångaren och artisten Roger Pontare, 71, har åkt fast för rattfylla. Pontare greps av polisen efter en vådlig färd genom Örnsköldsvik, skriver tidningen Örnsköldsviks Allehanda.

ANNONS
|

Det var på eftermiddagen den 28 januari som ett vittne larmade polisen om att en bil kördes vingligt och vådligt i Örnsköldsviks centrum. Polisen kunde stanna föraren efter att ha han kört upp på en trottoar, kört mot enkelriktat samt krockat bilen mot en snötäckt refug.

Enligt Örnsköldsviks Allehanda visade polisens prov att föraren Roger Pontare hade en promillehalt på 1,7 promille.

– Klart det var dumt. Jag kan tänka mig att jag också hade blivit brydd om jag kört bakom en som bara vinglar och far, säger Roger Pontare till tidningen.

Hade egen alkoholmätare i bilen

I förhör med polisen har Pontare berättat att han hade bott över i staden efter en spelning kvällen innan och att det ”hade blivit en hel del alkohol”. Han har också sagt i förhör att han visserligen hade en alkoholmätare i bilen men att det ”inte blev av att han använde den”.

ANNONS

Aftonbladet har också varit i kontakt med Roger Pontare.

– Ja, vad ska jag säga... när man är ute och turnerar i den här branschen vill man gärna hem, säger Pontare till tidningens reporter.

2007 åkte Roger Pontare också fast för rattfylleri, enligt ÖA. Vid det tillfället hade han 0,62 promille i blodet.

Roger Pontare har deltagit i Melodifestivalen vid flera tillfällen, senast 2017.

GP söker Roger Pontare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS