Arrangören om säkerheten på Ullevi inför Lalehs konsert

Laleh står på scen inför tusentals fans när det är dags för sommarens sista konsert på Ullevi. Hon gör det efter att terrorhotnivån i Sverige justerats uppåt.
– Säkerheten kommer vara god, försäkrar Elina Sjöberg hos arrangören FKP Scorpio.

ANNONS

På lördagskvällen vandrar konsertpubliken in på Ullevi för sista gången den här sommaren. Skillnaden jämfört med när arenan fylldes av Coldplay- eller Springsteen-fans är att säkerhetsläget i Sverige numera är ett annat.

Den 17 augusti meddelade Säkerhetspolisen att man beslutat höja terrorhotnivån från ett ”förhöjt till ett högt hot”. Från tre till fyra på den femgradiga skalan.

Anledningen var ett ”försämrat läge avseende attentatshot mot Sverige och bedömningen att hotet kommer att bestå under en längre tid.”

Säkerhetspådrag utanför Ullevi.
Säkerhetspådrag utanför Ullevi. Bild: Olof Ohlsson

FKP Scorpio har dialog med polisen

Den samlade expertisen har i olika medier betonat att man ska kunna besöka olika evenemang och leva sitt liv ”som vanligt”. Budskapet är att man ”inte ska vara rädd, men beredd” och vara uppmärksam på sin omgivning.

ANNONS

Exakt hur det förhöjda hotet påverkar säkerhetsarbetet i samband med Lalehs konsert på Ullevi vill inte arrangören FKP Scorpio kommentera.

– Vi går inte in på detaljer i säkerhetsarbetet kring konserten. Men vårt säkerhetsbolag har dialog med polisen och säkerheten kommer vara god. Vi hoppas att alla ska känna sig trygga på morgondagens konsert, säger Elina Sjöberg.

Säkerhetspådrag utanför Ullevi när publiken strömmade till inför Lalehs spelning.
Säkerhetspådrag utanför Ullevi när publiken strömmade till inför Lalehs spelning. Bild: Olof Ohlsson

Got Event har ökat samordningen kring säkerheten

Marcus Viberg, säkerhetschef hos arenabolaget Got Event som driver bland annat Ullevi har i en tidigare intervju med GP sagt att man ”följer omvärldssituationen och samarbetar med lokala aktörer i frågan om trygghet på deras evenemang”.

– Jag kan inte gå in exakt på vad vi gör. Men vi ökar samordningen för att kunna genomföra våra evenemang, sade Magnus Viberg till GP med anledning av just Lalehs konsert på Ullevi.

LÄS MER:Nyhetsshowen 25 augusti • Gäster: Joel Lundqvist och Laleh

LÄS MER:Laleh inför Ullevi: ”Det blir en hel del överraskningar”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS