Ariana Grande och Demi Lovato uppges bryta med managern Scooter Braun

Han gjorde en trettonårig Justin Bieber till superstjärna och har hamnat i storbråk med Taylor Swift. Nu rapporterar amerikanska medier att flera artister bryter med den enormt framgångsrika managern Scooter Braun. Vad har egentligen hänt?

ANNONS
|

Scooter Braun har sedan han upptäckte Justin Bieber 2008 kommit att bli en av världens mest framgångsrika musikmanagers. Braun hittade av en slump ett av Biebers Youtube-klipp, letade upp trettonåringens skola i Kanada och övertalade honom och hans mamma att flytta till USA för att satsa på en musikkarriär.

Sedan dess har han haft världsstjärnor som David Guetta, Black Eyed Peas, Carly Rae Jepsen och Quavo i sitt stall. Braun producerade även Justin Bieber-dokumentären ”Never say never” 2011.

Men de senaste dagarna har rapporter om att flera artister lämnar Scooter Braun fyllt amerikanska medier. Enligt Billboard ska både Ariana Grande och Demi Lovato ha brutit med stjärnmanagern.

ANNONS

I helgen rapporterade även Puck news att Justin Bieber och Scooter Braun ”inte pratat med varandra på månader” men Biebers representanter har förnekat att popstjärnan ska ha lämnat sin mångåriga partner.

Bråket med Taylor Swift: ”Mobbare”

I övrigt är Scooter Braun kanske mest känd för sin infekterade fejd med Taylor Swift. Braun har aldrig varit manager åt Swift men 2019 köpte han alla stjärnans originalinspelningar från hennes sex första album. Något som Swift själv hade velat göra men som hon, enligt henne, inte fått möjlighet att göra på lika villkor.

Braun sålde vidare inspelningarna till ett investmentbolag, en affär som sägs ha gett honom mer än 300 miljoner dollar.

Swift har efter det både kallat Braun för en ”manipulativ mobbare” och hans handlingar för ”definitionen av toxiskt manligt privilegium i musikindustrin”.

Scooter Braun har tidigare varit i storbråk med Taylor Swift efter att han köpt upp originalinspelningarna till hennes sex första album.
Scooter Braun har tidigare varit i storbråk med Taylor Swift efter att han köpt upp originalinspelningarna till hennes sex första album. Bild: Mark Von Holden/Invision/AP

Bråket har resulterat i att Taylor Swift spelar in sina första album på nytt för att själv äga rättigheterna till musiken. Albumkopiorna, som hon kallar ”Taylor’s versions” har blivit en succé och den fjärde i raden, ”1989 (Taylor’s version)”, väntas landa i oktober.

Källan om Ariana Grande: ”Dags för något nytt”

Det är svårt att utröna vad som stämmer och inte när det gäller de musiker som nu uppges bryta med Scooter Braun. Många upplysningar kommer från anonyma källor och motstridiga uppgifter förekommer. Klart är i alla fall att det är en av de största snackisarna i amerikansk nöjesmedia just nu. Inte så konstigt då Scooter Braun är en av världens mest kända musikmanagers.

ANNONS

Ariana Grande har jobbat med Scooter Braun i tio år. Han var bland annat med och organiserade den uppmärksammade välgörenhetskonserten i Manchester efter terrordådet på en av Grandes konserter i staden 2017.

Källor nära managern har förnekat att de nu avslutar sin jobbrelation, medan en källa till People magazine hävdar att ”det är dags för något nytt” för popstjärnan.

– De är vänner men hon har växt i från honom och är exalterad över att gå i en annan riktning, säger denna källa till People.

Demi Lovato började han jobba med 2019.

”Drömmen slog in för mig. Jag har officiellt en NY MANAGER. Och inte vilken manager som helst utan den enda Scooter Braun”, skrev Lovato då.

Enligt Billboard var tiden nu inne för Lovato att gå ”i en ny riktning, även om hon är tacksam för all sin tid hos SB Projects” (Scooter Brauns managementbolag).

”Frost”-stjärnan och reggaetonartisten lämnar också

Fler än Demi Lovato och Ariana Grande ska ha lämnat Scooter Braun den senaste tiden. Reggaetonartisten J Balvin ska ha gått över till Jay Z:s skivbolag och management Roc nation i maj. Även ”Frost”-stjärnan Idina Menzel, rösten bakom den omåttligt framgångsrika Disney-hiten ”Let it go”, ska ha avslutat sitt kontrakt med honom.

ANNONS
Även reggaetonstjärnan J Balvin ska ha gått vidare från Scooter Brauns managementbolag.
Även reggaetonstjärnan J Balvin ska ha gått vidare från Scooter Brauns managementbolag. Bild: Evan Agostini

Ingen av artisterna eller Braun själv har hittills kommenterat uppgifterna offentligt, även om Braun postade ett lätt raljant svar på X, tidigare Twitter, under tisdagen:

”Senaste nytt... Jag är inte längre manager åt mig själv.”

LÄS MER:Taylor Swift släpper skiva igen

LÄS MER:Bieber ställer in turné - igen

LÄS MER:Alla pratar om nepo babies – här är stjärnorna med kända föräldrar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS