Årets Statement-festival ställs in på grund av pandemin

Det blir ingen Statement-festival i år. ”Pandemin och patriarkatet är två svårtacklade motståndare”, konstaterar grundaren och arrangören Emma Knyckare.

ANNONS
|

Förra årets festival flyttades fram till den 3 och 4 september 2021. Men nu måste den planerade Statement-festen på Bananpiren i Göteborg blåsas av ännu en gång.

– Att flytta fram festivalen ett år var ett beslut grundat i hopp om att situationen skulle se annorlunda ut under 2021, men det vi har fått konstatera är att det inte är en möjlighet för oss att arrangera en festival under 2021, säger Emma Knyckare i ett pressutskick.

LÄS MER:Därför kan din favoritpodd börja kosta pengar

LÄS MER:Göteborgs mäktigaste 2020: Kultur och nöje

Statement-festivalen arrangeras av och för kvinnor, transpersoner och icke-binära som en frizon för sexuella övergrepp och trakasserier. Trots att festivalen nu måste ställas in för andra gången menar Emma Knyckare att den ändå har en viktig roll.

ANNONS

– Statement är alltid närvarande. Festival är grymt kul, men pandemin har tvingat oss att ta andra vägar. Vi ser det som en möjlighet att skapa trygga rum för vår målgrupp på andra sätt. Det finns ett enormt behov av nya rum fria från övergrepp, säger Emma Knyckare.

Något nytt datum för festivalen finns inte. De som valt att behålla sina biljetter från förra året kommer att bli kontaktade om återbetalning.

ANNONS