Apple tv+ chockhöjer månadsavgiften i Sverige

Strömningstjänsten Apple höjer nu avgiften för flera abonnemang. Både Apple music och Apple tv+ blir därmed dyrare. För tv-tittarna höjs avgiften från 59 till 89 kronor, vilket är en ökning med 50 procent.

ANNONS
|

När Apples egen strömningstjänst Apple tv+ lanserades i november 2019 användes ett lågt månadspris som lockbete för att nå nya prenumeranter. För 59 kronor i månaden kunde kunderna då ta del av utbudet av filmer, serier och dokumentärer.

Tre år senare vankas det nu helt andra priser för de tv-tittare som hakat på ett månadsabonnemang från Apple. Avgiften höjs med 30 kronor, en ökning med 50 procent. Nytt månadspris för Apple tv+ är 89 kronor.

Även priset för tjänsten Apple music ökar. Särskilt familjeabonnemangen höjs: från tidigare 149 till 189 kronor i månaden. Den som har ett personligt abonnemang får lägga 20 kronor mer varje månad.

ANNONS

Något billigare med Apple tv+ i USA

Apple har den senaste tiden höjt sina priser i Sverige med referens till bland annat dollarpriset. När strömningstjänsten nu fördyrar flera av sina abonnemang görs det dock även internationellt, skriver nyhetssajten feber.se.

I USA blir Apple tv+, trots prishöjningen, något billigare för tv-tittarna än i Sverige. Amerikanerna får betala motsvarande 75 kronor i månaden, sedan priset höjts från 5 till 7 dollar.

Tjänster som Apple music och bundle-paketet Apple one blir också dyrare.

Motiverar prisökning med större utbud

I den amerikanska branschtidningen Variety motiverar en representant för Apple den höjda månadsavgiften för just Apple tv+ så här:

– Vi lanserade Apple tv+ till ett mycket lågt pris, eftersom vi startade med bara ett fåtal filmer och serier. Nu, tre år senare, kan du på vår tjänst hitta mängder av prisade och kritikerrosade serier, långfilmer, dokumentärer och barnprogram från några av världens mest kreativa berättartalanger.

Apple tv+ har nått stora framgångar med exklusiva tv-serier som "The morning show", "Severance", "Ted Lasso" och "Slow horses". Tjänstens filmutbud är inte lika stort, men växande.

LÄS MER:Recension: ”Severance” – Apple TV plus

LÄS MER:Två stora tv-premiärer i veckan

LÄS MER:Nytt på tv – kärlek, död och ångest

LÄS MER:David Dencik sade inte en replik på ett år

LÄS MER:Gary Oldman briljerar som underhållande agentslusk

Här är Apples aviserade prishöjningar i Sverige

Apple tv+

Nytt pris 89 kr/mån (tidigare 59 kr/mån)

Apple Music

Personligt abonnemang: 119 kr/mån (tidigare 99 kr/mån) Familjeabonnemang: 189 kr/mån (tidigare 149 kr/mån)

Apple One

Personligt abonnemang 199 kr/mån (tidigare 155 kr/mån) Familjeabonnemang: 249 kr/mån (tidigare 199 kr/mån)

Prisökningarna omfattar i nuläget inte tjänsterna Apple arcade och iCloud+

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS