Annika Sjöö tar över efter Anna Skipper: "Drama och mycket tårar"

Nu gör "Du är vad du äter" comeback i tv-rutan. Men TV3 har bytt ut Anna Skipper mot Annika Sjöö. - Det är en säsong med drama och mycket tårar, säger Annika Sjöö.

ANNONS
|

I nya säsongen av tv-programmet "Du är vad du äter" tar Annika Sjöö, 35, över programledarrollen efter Anna Skipper. Hon berättar att den nya säsongen bjuder på känslostormar.

- Det är väldigt känsloladdat med mat. Vissa gråter från vågen, när de ser all mat de har ätit eller när de pratar om sina barn. Deltagarna är väldigt olika och alla har olika problem.

Vann "Let´s Dance"

Annika Sjöö är inte främmande för att ta plats framför kameran efter tre säsonger som dansarei "Let´s Dance". 2009 tog hon hem vinnarpokalen i tv-programmet tillsammans med Magnus Samuelsson. Men programledarrollen är ny.

- Det är annorlunda att se mig i den här rollen, men det känns naturligt.Framför kameran har jag ju varit förr, men det här är ju något helt annat än "Let´s dance".

ANNONS

Tidigare programledaren Anna Skipper har både blivit hyllad och kritiserad för sinrättframhet och bestämda ton emot deltagarna. Kommer man märka av någon skillnad med dig som ny programledare?

- Mycket, jag tror inte att jag och Anna är lika någonstans förutom att vi är från Göteborg. Menman kommer få se en lite hårdare sida av mig också, inte bara den här snälla Annika som är med i Let´sDance. Jag är hård men jag är inte elak.

Mer träning

I nya säsongen av "Du är vad du äter" får träningen ta större utrymme även om det fortfarande är fokus på maten.

- Det är kul att träningen får ta större utrymme också.Det är ju ett högaktuellt ämne.

Annika Sjöö varprofessionell dansare fram till att hon var 19 år och har vunnit junior-SM i 10-dans två gånger. Men efter "Let´s dance" har hon lagt dansskorna på hyllan och nu mera är det gymmet som gäller.

- Jag dansar inte så mycket längre. Jag kan sakna när man dansar och får utlopp för sin kvinnlighet, det får man ju inte riktigt med crossfit, säger hon och skrattar.

Ett pressat schema

Under inspelningarna av "Du är vad du äter" har Annika Sjöö pendlat mellan Göteborg och Stockholm och hon berättar att det har tagit på krafterna.

ANNONS

- Det har varit tufft att vara borta så mycket från familjen. Men nu börjar det gå mot sitt slut och en vanlig vardag.

Trots tuffa pendlingstider och mycket tid ifrån familjen finns inga planer på att flytta.

-Nej jag lämnar inte Götet, vi har det så bra och hela familjen här. Visst det hade besparat mig en del resor, men Göteborg i mitt hjärta.

Jag vet att du har fått tjuvkika på första programmet, är du nöjd med resultatet?

- Alltså min göteborska är så bred, det märks speciellt när jag ska vara extra tydlig till någon, då låter det ännu mer göteborsk. När jag skickade trailern till min man så skrev han tillbaka "Jag älskar dig Glenn" och mina vänner började använda hashtagen#goglenn under bilder på mig, haha.

Vad är ditt bästa tips för en sundare livsstil?

- Ät inget vitt socker och cykla eller gå trettio minuter om dagen.Det finns ingen enkel mall, alla funkar på olika sätt det som fungerar för en fungerar inte för någon annan.

I december släpper hon nya träningsboken "Intervallträning - 20 effektiva pass för gymmet" tillsammans med sin man Michael Hansson Sjöö. Hon har tidigare släppt kokboken "Annikas paleokök helt fritt från socker, gluten och mjölkprodukter" och "Paleo: 30 dagar med Annika Sjöö"

ANNONS

"Du är vad du äter" har säsongspremiär på TV3torsdag 20.00.

Fakta: Du är vad du äter

  • Programmet bygger på en brittisk förlaga och sändes i Sverige mellan 2007 och 2007 på TV3, därefter gick det i TV4 Plus och Sjuan. Nya avsnitt börjar sändas onsdag 3 november med Annika Sjöö som programledare.
  • I varje avsnitt träffar Annika Sjöö personer som kämpar med hälsan och som får en chans att förändra sitt liv med skräddarsydda kost- och träningsplaner.
ANNONS