Amy Winehouse på Pampasscenen i Hultsfred 2007.
Amy Winehouse på Pampasscenen i Hultsfred 2007. Bild: Fredrik Sandberg / TT

Amy Winehouse på hologramturné

Amy Winehouse dog för sju år sedan. Men musiken lever. Nästa år åker hennes hologram på världsturné.

ANNONS
|

Det är nog dags att vänja sig. Inte ens döden behöver betyda ett slutligt farväl från fansen till våra största stjärnor. Efter Roy Orbison och Whitney Houston är det nästa år dags för brittiska soulsångerskan Amy Winehouse att göra en stor världsturné. Eller rättare sagt hennes hologram.

Tack vare förfinad digital teknologi och väl utvecklade scenlösningar är det nu möjligt att relativt enkelt återskapa något som skulle kunna kallas för konsert. En projektion av Amy Winehouse kommer enligt den brittiska dagstidningen The Guardian att "uppträda" med remastrade arrangemang av sina låtar, uppbackad av ett liveband och extra sångerskor.

Amy Winehouses pappa Mitch säger sig vara glad över turnén, som han rent av kallar för "en dröm" i en kommentar.

ANNONS

– Att se henne uppträda igen är så speciellt att det inte går att beskriva med ord.

Enligt Mitch Winehouse ska hologramturnén samla in pengar och öka medvetenheten om Amy Winehouses stiftelse som utbildar ungdomar om riskerna med alkohol- och drogmissbruk.

Det är i dagsläget osäkert om hologramkonserten, som beräknas hålla på cirka en och en halv timme, kommer att nå Sverige under 2019.

Amy Winehouse avled i juli 2011, endast 27 år gammal.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS