Allt du behöver veta om Netflix ”Don’t look up”

Netflix har lockat till sig några av världens största filmstjärnor i sin kommande dramakomedi om jordens undergång. Här är allt du behöver veta om ”Don’t look up”.

ANNONS
|

Två forskare upptäcker en komet stor som Mount Everest, som med 100 procents säkerhet kommer att slå ner på jorden om sex månader och döda allt och alla. Nu måste de åka på en turné för att varna världen, men ingen verkar bry sig. Är det inte en konspirationsteori? Om detta handlar Netflix kommande storfilm ”Don’t look up”.

LÄS MER:Ariana Grandes nya singel i Netflix-film

Manus är skrivet av Adam McKay, som ligger bakom komedier som "Step brothers", "Anchorman", "The big short" och tv-serien "Succession". Han har lyckats samla ihop en hel hög Hollywoodstjärnor i rollerna.

De två forskarna spelas av Leonardo DiCaprio och Jennifer Lawrence. Meryl Streep syns i rollen som USA:s president, Jonah Hill spelar hennes son tillika stabschef. I filmen syns också hyllade skådisen Timothée Chalamet och världsartisten Ariana Grande. Cate Blanchett gör också en roll, som tv-ankare.

ANNONS

Har premiär på julafton

”Don’t look up” har premiär på Netflix på självaste julafton, men eftersom filmen går upp på bio i USA redan 10 december har recensionerna redan börjat strömma in – med blandade betyg. The Guardian delar ut 2 av 5 stjärnor, eftersom de menar att komedin helt enkelt inte är så... rolig.

LÄS MER:Mörk klimatsatir – julklapp från Netflix

I Empire tycker recensenten att vår galna och läskiga samtid fångas tillräckligt bra i filmen för att ge den en fyra av fem i betyg. Även TT:s recensent Miranda Sigander delar ut 4 av 5 i betyg till filmen och kallar den för ”snyggt förpackad kometångest.”

ANNONS