Abba släpper ny singel – intäkterna går till UNICEF

Abbas efterlängtade comeback fortsätter i form av en musikvideo till låten ”Little things”. Alla intäkter från låten skänker de till UNICEFs arbete med att skydda barn från våld.
– Vi tror att det är omöjligt att utrota våld och fattigdom utan kvinnors egenmakt, säger bandet i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

I november kom Abbas nya skiva ”Voyage”, bandets nionde album i ordningen och deras första nya släpp på 38 år. Inför albumsläppet utkom de med dubbelsingeln ”I still have faith in you” och ”Don’t shut me down”. Nu släpper de ännu en singel från albumet, julsången ”Little things”.

LÄS MER:Abbas fåfänga är otidsenlig – och uppfriskande

Låten kommer med en tillhörande musikvideo och alla intäkter från låten kommer oavkortat gå till UNICEFs globala arbete med att skydda barn från våld, övergrepp och exploatering, inte minst flickor som är särskilt utsatta i spåren av pandemin.

– Vi tror att det är omöjligt att utrota våld och fattigdom utan kvinnors egenmakt. Det är därför vi stödjer UNICEF i att skydda flickor från sexuellt våld och stärka deras globala arbete för skydd av barn. Det har vi gjort i många år med vår låt ”Chiquitita” och nu har vi bestämt oss för att ge UNICEF en julklapp i form av en andra låt: ”Little things” från vårt album ”Voyage”, säger Abba i ett pressmeddelande.

ANNONS

Redan 1979 engagerade sig Abba i UNICEFs arbete. Sedan dess har de skänkt intäkterna från ”Chiquitita” till UNICEF, vilket hittills har resulterat i 44 miljoner kronor till hjälporganisationen.

LÄS MER:Abbas största listsuccé någonsin

”Voyage” är Abbas mest framgångsrika album någonsin och har hyllats runtom i hela världen. Dessutom har nämnda ”I still have faith in you” nominerats till Grammy Awards. I ett gemensamt uttalande uttrycker medlemmarna i Abba – Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad – sin tacksam för fansens varma mottagande.

– Vi är så glada över att våra fans verkar tycka om vårt nya album lika mycket som vi tyckte om att skapa det. Vi är verkligen enormt glada över att ha ett album som är på toppen igen.

LÄS MER:Janne Schaffer om varför han inte är med på Abba-skivan

LÄS MER:Recension: Abba - ”Voyage”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS