Yung Lean ohotad på sin tron

Way out West älskar Yung Lean och hans Sad Boys. På fredagens sista spelning i Linnétältet bjuder de på svensk cloud rap av finaste sort.

ANNONS
|

Yung Lean, Yung Sherman och Yung Gud, som tillsammans bildar Sad Boys, har byggt sin karriär i direkt kontakt med fansen, och det märks. De växte fram som Youtubesensationer - Internet rappers - och har på det sättet skapat sig ett eget utrymme inom svensk rap som ligger bortom snäva genrebeskrivningar eller skivbolagsramar. Dessutom har det gett dem en internationell publik som gjort att de de senaste åren förmodligen befunnit sig mer i USA än i Sverige.

De har med sig publiken från första stund. Favoriter som Kyoto och How you like me now är ångvältar. I AF1:s och Sippin' tappar setet faktiskt något i intensitet, men bara tillfälligt.

ANNONS

Feststämningen har hursomhelst inte varit högre på någon annan spelning jag varit på under årets festival, och det är inte bara för olika typer av berusningsmedel förekommer rätt frekvent. Sad Boys ger allt.

"Det känns fett att kunna komma hem till Sverige och göra en så här fet spelning!" avslutar Yung Lean. Det är bara att instämma.

ANNONS