”You’re beautiful" och 15 andra låtar som du nog missförstått

Sångaren James Blunt har avslöjat vad ”You’re beautiful” egentligen handlar om. Och det är inte så romantiskt som du tror.

ANNONS
|

James Blunt har ”You’re beautiful” att tacka för sin karriär. Låten toppade svenska, amerikanska och brittiska listor, och under ett år gick det knappt att slå på radion utan att den spelades.

Själv är han dock urbota less på den. I en intervju 2014 gick han så långt som att säga att han hatar den.

LÄS OCKSÅ: 20 filmuppföljare som vi aldrig bad om

I ett försök att ytterligare distansera sig från hiten har han nu avslöjat att den inte alls är så romantisk som många vill tro.

– Alla säger "Åh han är så romantisk. Jag vill spela 'You're beautiful' på mitt bröllop". De människorna är ju helt "fucked up", säger James Blunt i en intervju med Huffington Post.

ANNONS

Blunt opponerar sig mot idén att han skulle vara en mjuk romantiker.

Well, fuck that. Nej, det är jag inte. 'You're beautiful' är inte en mjuk romantisk låt. Den handlar om en kille som är i tunnelbanan, hög som ett hus, som förföljer någon annans flickvän trots att killen är där framför honom. Han borde låsas in som ett pervo”, säger han till Huffington Post.

LÄS OCKSÅ: Dagen som förändrade musikhistorien

Två versioner av låten spelades in, en för radio och en för cd-utgåvan, och mycket riktigt så sjunger Blunt faktiskt att han är "fucking high" i den senare.

I en intervju med Oprah Winfrey 2006 förklarade han däremot låten så här:

– Den handlar om att jag såg mitt ex i tunnelbanan i London med en ny man som jag inte ens visste existerade. Våra ögon möttes och jag kände det som att jag såg hela mitt liv i just det ögonblicket. Men jag gjorde ingenting och jag har inte sett henne sedan dess, sade han då.

"You're beautiful" är långt ifrån den enda låten som blivit missförstådd.Bläddra i bildspelet ovan för att läsa om 15 andra låtar som har ett tvetydigt budskap.

ANNONS