Ung kvinna anmälde våldtäkt under konsert

En kvinna ska ha blivit våldtagen under Bråvallafestivalen under natten mot fredag - mitt i publikhavet under Zara Larssons konsert.

ANNONS
|

Det var vid 22:30 på torsdagskvällen som händelsen inträffade på den årliga Bråvallafestivalen utanför Norrköping som inleddes i går.Där ska en ung kvinna ha blivit våldtagen under Zara Larssons konsert.Hon anmälde händelsen till polisen som kunde köra henne till sjukhuset i Norrköping.

– Hon sprang direkt ifrån platsen utan att titta vem det var. Hon kom till oss och var väldigt rädd och gjorde en anmälan, berättar polisens presstalesman Christer Fuxborg, som är på plats på festivalen.

Det finns än så länge inga vittnen som har kunnat berätta ytterligare information om den misstänkta våldtäkten, som skedde i publikhavet under konserten.

ANNONS

– De stod långt fram och det är en väldigt liten rörelsefrihet där. Men det är svårt att tänka sig att ingen har sett det, jag börjar fundera om det ens är möjligt att ingen ska ha sett det. Vi hoppas att vi får in tips,säger Christer Fuxborg.

Förutom våldtäkten har det även kommit in en anmälan om sexuellt ofredande som ska ha inträffat när två kvinnor satt sig ner för att kissa.

– De satte sig i gräset då bajamajorna var fulla. Sedan märker de hur en man filmar dem, och då avlägsnar sig han från platsen, säger Christer Fuxborg.

ANNONS