The Abyss skulle stängas – fortsätter över nästa år

Hårdrocksbaren The Abyss på Andra Långgatan skulle stängas i september – men fortsätter med sin verksamhet under nästa år.
– Vi kommer fortsätta kämpa, säger ägaren Maja Sofic.

ANNONS
|

Medarbetare har fått gå. Baren är öppen endast onsdag till lördag. Varenda liten utgift behöver ses över. Ändå försöker The Abyss ägare Maja Sofic vara vid gott mod.

– Vi kommer inte ge oss, säger hon över telefon.

– Det här är ett sällsynt ställe. Jag kan, med stolthet, säga att människor har blivit bästa vänner här, de har gift sig här, och de har blivit kära här.

Redan i september meddelade Sofic att baren på Andra Lång riskerade att stängas ner. Hon sade då följande till GP:

”Vi har gjort allt vi har kunnat vad det gäller såväl hårt arbete som ekonomiskt. Nu går det inte längre och lokalen är till salu. Varumärket behåller vi för att kanske kunna börja om någon annanstans i framtiden”.

ANNONS

Efter artikeln, och The Abyss inlägg på Facebook, ökade tillströmningen av besökare. Folk kom för att visa stöd och sympati. Senare under hösten var en försäljning av lokalen ändå tänkt att genomföras.

– Men vi hittade inte rätt köpare, säger Maja.

Överlever från ”dag till dag”

I dag är The Abyss fortfarande i en svår situation. Anledningen är, precis som tidigare, de stora utgifterna. Hyran har ökat med över 20 procent under de senaste åren. Priserna för elen har stigit uppåt, det samma gäller sophanteringen.

– Om du inte är ett stort företag, som typ Avenyfamiljen, så förstår jag egentligen inte hur du kan överleva med de här priserna, menar Sofic och fortsätter:

– Jag vet inte om tanken är att förstöra förutsättningarna för småföretagande här i staden, men det kan kännas så ibland.

Sofic planerar numera framtiden ”från dag till dag”.

– Just nu kan vi bara fortsätta framåt. Vi får se vad som händer. Jag vill verkligen inte fokusera på de negativa sakerna här, jag orkar faktiskt inte med det, och det finns så mycket att vara stolt över. Jag vill mena att The Abyss har hjälpt till att hålla liv i Göteborgs hela hårdrocksscen.

LÄS MER:Nu stänger hårdrocksklubben The Abyss på Andra Långgatan

LÄS MER:Fängelset i Härlanda firar 20 år som konsertscen och kulturhus

LÄS MER:Göteborg behöver en stor hårdrocksfestival 2024

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS