Regn och lerkaos har drabbat festivalen

Under helgens Way out West förvandlades Slottsskogens mark till ett lerhav. Otaliga är bilderna av stövlar till smalbenen nerkörda i gyttjan, och festivalbesökare med gymnastikdojor som rider på varandras ryggar för att undvika vätan. Frågan är: hur ska Luger återställa parken?

ANNONS
|

Patrick Fredriksson, ansvarig för festivaler och sponsring på Luger, svarar:

- Det är Parkförvaltningens sak att avgöra. Vi har ett möte med chefen Per Åberg direkt i morgon bitti, då ska det göras en besiktning. Efter den får vi avgöra hur vi ska gå vidare.

När det har varit kraftiga skyfall under tidigare upplagor av festivalen har Luger låtit personal strö sågspån och träflis i gyttjan för att vattnet ska sugas upp. I år har sådana åtgärder lyst med sin frånvaro.

- Alltså, jag är långt ifrån en expert på gräsmattor, men vad jag har lärt mig under arbetet med Per är att det ofta ser värre ut än vad det är, säger Patrick Fredriksson.

ANNONS

Han förklarar att festivalbesökarna pressar upp lera från under gräset. Det viktiga är att gräsmattan är hel. Strör man träflis över gyttjan kan man kväva gräset och göra efterarbetet ännu bökigare än vad det behöver vara.

Luger har försökt skydda gräset med sin grästäckning, det vill säga de gummiplattor som täcker promenadvägarna på festivalområdet.

I morgon under besiktningen får de se hur bra arbetet har lyckats.

- Men som sagt, det är utanför mitt område egentligen. Det är Per Åberg som behöver ta de frågorna.

GP har under lördagskvällen försökt nå Per Åberg, utan framgång.

ANNONS