Gin tonic sorbet med citrusmarinerade druvor

ANNONS
|

I min mening är gin och tonic som gjord för att smaksätta en sorbet och resultatet blir härligt läskande. Sorbeten kan med fördel förberedas ett par dagar i förväg.

4 portioner

20 minuter + 3 timmar i frys

½ dl vatten

1 ½ dl strösocker

saften från 1 citron

1,5 dl tonic

1 dl gin

1 äggvita

½ dl florsocker

200 g gröna vindruvor

saften från 1 citron

1 dl vatten

½ dl strösocker

Koka samman vatten och socker i en kastrull. Tillsätt citronsaft och låt koka i ca 5 minuter.

Tillsätt gin och tonic och koka eventuellt kraftigt i ytterligare ett par minuter för att få en körvänlig sorbet. Annars kan du låta sockerlagen svalna direkt efter det att drycken tillsatts.

ANNONS

Häll den avsvalnade lagen i en lufttät behållare och frys in. Frys in i ca 1 ½ timma eller tills allt är halvfryst.

Vispa samman äggvita med florsocker med elvisp till en maräng. Ta ut sorbeten och rör ner marängen. Rör om ordentligt. Häll tillbaka i behållaren och frys in i ett par timmar.

Dela druvorna på mitten. Koka upp socker, citronsaft samt vatten i en kastrull och låt sjuda tills sockret smält. Lägg i druvorna och ställ kastrullen åt sidan. Låt svalna.

Servera sorbeten tillsammans med druvorna i glas eller djup skål.

ANNONS