Patti Smith.
Patti Smith.

Patti Smith kommer till Bokmässan

Artisten, konstnären och författaren Patti Smith kommer till Bokmässan i september.

ANNONS
|

– Det känns förstås jätteroligt att Patti Smith kommer hit och då i egenskap av författare och pratar om sin litteratur. Jag tror att det är första gången i Sverige,säger Daniel Levin som är programchef för Bok & Bibliotek.

På Bokmässan möts Patti Smith och före detta ärkebiskop KG Hammmar i ett samtal som fått titeln Livet, konsten och kärleken enligt Patti Smith.De kommer också att ägna en del av samtalet åt sitt gemensamma intresse för Dag Hammarskjölds tankebok Vägmärken.

Pattis Smiths storagenombrott kom 1975 med skivan Horses, som hon också framförde i sin helhet under förra årets Way out west i Slottsskogen.

ANNONS

2015 kom också hennes bokM Train ut på svenska, en uppföljning på själbiografin Just Kids, som handlade relationen med fotografen Robert Mapplethorpe och drömmen om att bli sångerska. I M Train reflekterar hon över minnnen och drömmar och skriver om sorgen efter maken Fred "Sonic" Smith.

GP:s recensent Johan Lindqvist skrev om M Train att "om Just kidsvar en stringent, självbiografisk utvecklingsberättelse om hur den unga Patti Smith lät sig elektrifieras av New York City är M Train en medvetet rörig tankebok om att fortsätta glöda och utvecklas samtidigt som man måste acceptera att både vägskälen och vännerna blir färre och färre. Sorgen, saknaden och den krassa insikten att ingen stannar oavsett vad återkommer hon till."

Bokmässan hålls 22-25 september. Samtalet mellan Patti Smith och KG Hammarhålls torsdag 22 september.

ANNONS