Idoljuryn med Quincy Jones III, Niki Amini och Fredrik Kempe ryker ihop i tisdagens avsnitt. Bild: Skärmdump/TV4.
Idoljuryn med Quincy Jones III, Niki Amini och Fredrik Kempe ryker ihop i tisdagens avsnitt. Bild: Skärmdump/TV4.

Öppet bråk i Idol-juryn

Den nya Idol-juryn ryker ihop i kvällens program. Anledningen: Killarna tycker att Niki Amini är elak mot de sökande.

ANNONS
|

Kiki Amini är svenskan som till vardags jobbar på skivbolaget Universals London-kontor. Hennes titel är "international marketing manager" vilket i praktiken innebär att hon jagar talanger och sedan försöker etablera dem i musikbranschen.

Nu ska hon alltså göra ungefär samma sak i svenska Idol tillsammans med de andra två, nya jurymedlemmarna Fredrik Kempe och Quincy Jones III.

Men de tre jurymedlemmarna har helt olika syn på hur man ska bemöta ungdomarna som kommer till programmets auditions för att pröva sin lycka.

Niki Amini tappar tålamodet

I säsongens andra avsnitt, som visas på tisdagskvällen, blir det öppet bråk i juryn när Niki Amini tröttnar rejält på att hennes två kollegor lindar in sin kritik.

ANNONS

- De kommer hit för att få en bedömning, och ni fegar ur! Oh my god!, utbrister hon irriterat och förklarar sig sedan när ilskan lagt sig.

- Jag är van vid snabba och raka puckar, killarna är lite mer eftertänksamma. Min styrka är att jag är rak och ärlig. Jag är absolut inte konflikträdd vilket jag tror är en stor fördel i den här branschen, konstaterar Niki Amini.

Det är framförallt Amini och låtskrivaren och Melodifestival-vinnaren Fredrik Kempe som har olika syn på hur man ska hantera de sökande, hoppfulla idolerna,

"Du har ett elakt leende"

- Jag har jobbat mycket "hands on" med artister och vet hur känsliga de är. Så jag försöker vara lite försiktig när jag ger mina omdömen, konstaterar Fredrik Kempe som i programmet kritiserar sin jurykollega skarpt:

- Du säger inget annat än oss, du säger det bara med ett elakt leende”

Quincy Jones III försöker dock medla och tona ner konflikten:

- Det blev lite tension mellan Fredrik och Niki, säger han.

ANNONS