Hundratals anställda kommer att få gå från Vice.
Hundratals anställda kommer att få gå från Vice. Bild: Jae C. Hong/AP/TT

Vice Media skär ner – hundratals sparkas

ANNONS

Den nordamerikanska mediekoncernen Vice Media kommer att sparka flera hundra anställda och inte längre publicera material på sin primära hemsida.

Draget är det senaste i en rad dystra nyhet för den hårt drabbade amerikanska medieindustrin, där BuzzFeed News förra året tvingades stänga igen efter tolv år.

"Detta strategiska skifte innebär att vi har ett behov av att omfördela våra resurser och strömlinjeforma vår övergripande verksamhet på Vice, skriver Bruce Dixon, vd för Vice Media Group, i ett meddelande som skickades till de anställda på torsdagen.

"Tyvärr betyder detta att vi kommer att minska vår personalstyrka och kapa flera hundra tjänster".

ANNONS

Så sent som för sex år sedan värderades bolaget till omkring 60 miljarder kronor. I maj förra året tvingades Vice docka ansöka om konkursskydd.

Månaden därpå Vice Media Group för den mer blygsamma summan 3,6 miljarder kronor.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS