Musikern Trent Reznor säger att han bröt med Marilyn Manson för 25 år sedan. Arkivbild.
Musikern Trent Reznor säger att han bröt med Marilyn Manson för 25 år sedan. Arkivbild. Bild: Evan Agostini

Trent Reznor tar avstånd från Marilyn Manson

ANNONS

Nine Inch Nails-grundaren Trent Reznor har i ett uttalande tagit avstånd från Marilyn Manson, som samarbetat med och fick sitt första skivkontrakt av Reznor.

"Jag har varit öppen med mitt ogillande av honom som person och jag bröt med honom för nästan 25 år sedan", skriver Trent Reznor i uttalandet som Pitchfork tagit del av.

Uttalandet kom som en reaktion på de utdrag som börjat cirkulera på Twitter ur Mansons självbiografi "The long hard road out of hell" från 1998, där ett övergrepp på en berusad kvinna beskrivs i detalj av Marilyn Manson, med Trent Reznor som aktiv deltagare.

ANNONS

"Som jag sade redan då, utdraget från Mansons memoarer är total lögn. Jag var rasande och förolämpad när den gavs ut och det är jag fortfarande", skriver Reznor.

Marilyn Manson pekades tidigare i veckan ut av sin före detta partner, skådespelaren Evan Rachel Woods, samt fyra andra kvinnor, som anklagar honom för fysisk och psykisk misshandel. Rocksångaren har sedan dess mist flera tv-uppdrag samt fått sparken från sitt nuvarande skivbolag.

ANNONS