Tiotusentals fast i lerkaos på Burning Man

Ett kraftigt regnväder har förvandlat festivalen Burning Man, som pågår i Nevadaöknen i USA, till en enda stor lervälling. Hollywoodsvensken Joel Kinnaman och flickvännen Kelly Gale lyckades dock ta sig därifrån.
”Mud man 2023”, skriver hon på Instagram.

ANNONS
|

Tiotusentals besökare sitter fast eftersom all fordonstrafik till och från festivalen har stoppats, samtidigt som den temporära flygplatsen har tvingats stänga.

Arrangörerna uppmanar alla besökare att söka skydd samt att hushålla med mat, vatten och bränsle.

En person har mist livet på festivalen, men några omständigheter kring dödsfallet är ännu inte kända, rapporterar BBC.

Kändistät festival

Hollywoodsvensken Joel Kinnaman var tidigare på plats tillsammans med sin flickvän, modellen Kelly Gale, skriver Aftonbladet.

På Instagram har Gale har publicerat bilder på paret med plastpåsar på fötterna, men nu har de dock av allt att döma tagit sig därifrån. "Har just landat hemma igen", skriver hon till en bild från en flygplats.

ANNONS

Där var även musikproducenten Diplo. På X, tidigare Twitter, har Diplo publicerat en filmsnutt på sig själv tillsammans med bland andra komikern Chris Rock sittandes på ett bilflak.

Eldar träskulptur

"Gick precis 8 kilometer i leran bort från Burning Man tillsammans med Chris Rock och ett fan plockade upp oss", skriver han.

Kulturfestivalen Burning Man, med rötter inom amerikansk alternativrörelse, anordnades för första gången 1986. Den brukar locka omkring 70 000 besökare och höjdpunkten för evenemanget brukar vara att sätta eld på en enorm träskulptur som byggs under festivalveckan.

Årets festival är tänkt att pågå till och med måndagen.

LÄS MER:Skandalfestivalens återkomst

LÄS MER:Göteborgs festival för traditionell jazz intar Långgatorna

LÄS MER:Hellströms publik gjorde leråker av Slottsskogens gräsmatta

ANNONS