Aktivister tog sig in på dansgolvet under Charlotte Kallas dansnummer under finalen i 'Let's dance' 2023. Arkivbild.
Aktivister tog sig in på dansgolvet under Charlotte Kallas dansnummer under finalen i "Let's dance" 2023. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Stormade "Let’s dance" – döms för skadegörelse

ANNONS

Tre personer från organisationen ”Återställ våtmarker” döms för skadegörelse kopplat till en aktion i TV4:s "Let's dance", skriver Aftonbladet som hänvisar till nyhetsbyrån Siren.

Det var under programmets direktsända final i maj i fjol som de tre aktivisterna tog sig ut på dansgolvet under Charlotte Kallas och Tobias Karlssons dans med en "Återställ våtmarker"-banderoll. En av dem orsakade också skada på teknisk utrustning genom att kasta upp ett gult pulver i luften.

Alla tre döms nu till villkorlig dom och två av dem får även dagsböter.

"Återställ våtmarker" har genomfört flera aktioner i direktsändningar tidigare, bland annat i samband med Loreens framträdande under Melodifestivalen i fjol samt under "Idol"-finalen i TV4 2022.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS