Sophie Rundle spelar huvudrollen i den nya brittiska serien 'After the flood'. Pressbild.
Sophie Rundle spelar huvudrollen i den nya brittiska serien "After the flood". Pressbild. Bild: ITV/Britbox

Spelar gravid polis – tar själv snart barnledigt

Vi har sett henne bli mördad i ”Happy Valley” och som Ada Shelby i långköraren ”Peaky blinders”.
Nu möter tittarna Sophie Rundle som höggravid polis i den brittiska polisserien ”After the flood” – samtidigt som hon själv är höggravid med sitt andra barn.

ANNONS

– Nu tar jag snart barnledigt och hoppas att det kommer ett telefonsamtal som säger att filmvarianten av ”Peaky blinders” blir av, säger hon till TT.

Det har länge ryktats om att man vill avsluta den brutala berättelsen om familjen Shelby med en biofilm. Än så länge verkar inget beslut vara taget, vilket inte är så konstigt med tanke på att huvudrollsinnehavaren Cillian Murphy har blivit storstjärna tack vare ”Oppenheimer”.

– Det är en fantastisk resa han gjort. Jag hoppas vi får göra mer ”Peaky” tillsammans.

Mördades i "Happy Valley"

För några år sedan såg vi Sophie Rundle bli mördad i den första säsongen av tv-serien ”Happy Valley” – det är hon som krossas mot en bil och hinner säga i telefon ”I think they just killed me”.

ANNONS

– Ja, den där repliken kommer folk ihåg. Den har verkligen satt sig, säger hon.

Sen dess har hon bland annat spelat älskarinna till Suranne Jones i "Gentleman Jack", för att nu möta publiken som polisen Joanna i en liten engelsk småstad. Efter en översvämning hittas en död man. Joanna känner på sig att någonting är skumt med dödsfallet, börjar utreda och det leder givetvis till att hon börjar nysta upp en brottshärva.

"Miljöförstöringen är fruktansvärd"

Sophie Rundle tycker att det känns bra att kunna kombinera en kriminalberättelse med att ta upp miljöförstöring, som här genom översvämningen.

– Miljöförstöringen är fruktansvärd och att man får in kritik av den i en spännande underhållningsserie gör att många kanske tar till sig det mera, säger hon och framhåller att brittiska kriminalberättelser ofta är bra på att lyfta in aktuella ämnen.

I England kom det lite sur tittarkritik efter det sista avsnittet, man tyckte att alla frågor inte blev besvarade. Sophie Rundle tycker att det är bra.

– Det gör ju att det finns anledning att göra en ny säsong. Det finns trådar att nysta i – och så vore det kul att se hur Joanna sköter sitt jobb som nybliven mamma med de komplikationer som det kan föra med sig.

ANNONS

Fakta: Sophie Rundle

Ålder: 36 år.

Familj: Make, ett barn (snart två).

Yrke: Skådespelare.

Tidigare roller: "Happy Valley", "Peaky blinders", "Bodyguard", "Gentleman Jack".

Aktuell i: "After the flood" som strömmas på Britbox.

ANNONS