James Browns släktingar har nått en förlikning i en 15 år lång arvstvist. Bild från Molde i Norge 1986.
James Browns släktingar har nått en förlikning i en 15 år lång arvstvist. Bild från Molde i Norge 1986. Bild: Vidar Ruud/NTB scanpix/TT

Slutbråkat om arvet efter James Brown

ANNONS

Soulartisten James Browns släktingar har efter en lång och smutsig arvstvist nått en förlikning, skriver bland andra NME.

När Brown dog 2006 lämnade han, enligt sitt testamente, förhållandevis lite av sina tillgångar till sina barn. Lejonparten tillföll i stället Tommie Ra Hynie, som var gift med Brown vid hans död, trots att hon redan var gift med en annan man. Artistens barn kände sig förfördelade och bedragna, och storbråket var ett faktum.

I 15 långa år har man tvistat om vem som äger rätten till artistens efterlämnade tillgångar – och rättigheterna till hans många låtar. Men nu har man slutligen nått en förlikning som gynnar Browns barn och barnbarn. Förlikningen har ännu inte gjorts offentlig, skriver NME, men det mesta talar nu för att Browns släktingar kommer att dela på rättigheterna till hans stora låtskatt.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS