Musikern, komikern och entertainern Povel Ramels 100-årsjubileum uppmärksammas nästa år. Arkivbild.
Musikern, komikern och entertainern Povel Ramels 100-årsjubileum uppmärksammas nästa år. Arkivbild. Bild: Jurek Holzer / SvD / TT

Povel Ramel firas stort 2022

ANNONS

Nästa år skulle Povel Ramel ha fyllt 100 år. Jubileet uppmärksammas med en serie föreställningar där omkring 100 gästartister medverkar, däribland Johan Glans, Povels Naturbarn (med barnen Lotta och Mikael Ramel) och Babben Larsson.

Sammanlagt blir det tre föreställningar, med start den 19 mars på Trädgår'n i Göteborg och fortsättning på Münchenbryggeriet i Stockholm 26 mars och avslutning på Moriska Paviljongen i Malmö 23 april.

En hel del av artisterna har belönats med Povels eget Karamelodiktstipendium, medan andra har arbetat tillsammans med den multibegåvade entertainern.

Konserterna leds av Anders Eldeman, som också är ordförande i Povel Ramel-sällskapet. Till sin hjälp på scenen har han Kalle Lind som förärats en egen avdelning med kåserier och historier under föreställningarna.

ANNONS

I varje stad hålls tre olika konserter, förmiddag, eftermiddag och kväll. Bland de många gästartisterna märks också namn som Monica Dominique, Anne-Lie Rydé och The Real Group.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS