Peter Mattei som Figaro 'Barberaren i Sevilla' som han tidigare gjort på Metropolitan i New York. Arkivbild.
Peter Mattei som Figaro "Barberaren i Sevilla" som han tidigare gjort på Metropolitan i New York. Arkivbild. Bild: Mary Altaffer/AP/TT

Peter Mattei direktsänds från Metropolitan

ANNONS

Åtta av nästa säsongs uppsättningar på Metropolitan i New York direktsänds för den svenska operapubliken i Folkets hus och parkers biosalonger. "Hoffmans äventyr" av Offenbach med den franske tenoren Benjamin Bernheim inleder den svenska säsongen 5 oktober.

Därefter väntar ytterligare sju föreställningar, däribland Verdis "Aida" men också den nyskrivna operan "Grounded" av Jeanine Tesori som handlar om Jess, en kvinnlig drönarpilot vid flygvapnet, och som hade urpremiär på Kennedy Center i höstas.

Den 17 maj nästa år direktsänds Strauss opera "Salome" med den svenske operasångaren Peter Mattei. På Folkets hus och parker avslutas New York-säsongen 31 maj 2025 med en direktsändning av "Barberaren i Sevilla".

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS