Emilia Clarke har skapat ett eget serietidningsalbum. Arkivbild.
Emilia Clarke har skapat ett eget serietidningsalbum. Arkivbild. Bild: Charles Sykes/AP

"Game of thrones"-skådis släpper seriealbum

Skådespelaren Emilia Clarke, mest känd som Daenerys Targaryen i fantasyserien "Game of thrones", ska ge ut ett seriealbum. Huvudpersonen är en ensamstående mamma vars hemliga vapen är hennes mensperioder.

ANNONS

Redan i unga år blev Clarke varse att serietidningsbranschen var en värld av och för män. Hon började fantisera om hur en serietidning skulle se ut ur hennes perspektiv.

– Jag har gjort min research; 16 procent av serietidningsskaparna är kvinnor, 30 procent av karaktärerna är kvinnliga, medan ungefär hälften av köparna av serietidningslitteratur är kvinnor, säger Emilia Clarke till Variety..

Tillsammans med ett helt kvinnligt kreativt team har hon nu skapat serien “MOM: Mother of madness” som handlar om Maya, en ensamstående mamma som upptäcker att hon under sin menstruationscykel har superkrafter.

– Idén kommer från det faktum att alla ensamstående mammor är superhjältar. Du behöver helt enkelt superkrafter för att klara av det, säger Clarke.

ANNONS

När det gäller menstruation menar skådespelaren att det är på tiden att vi normaliserar något som över hälften av världens befolkning upplever.

“MOM: Mother of madness” släpps i butik den 21 juli.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS