Taylor Swift gör i genomsnitt hela tretton ombyten under en konsert. Här under en konsert i Tokyo under 'The Eras Tour' tidigare i februari.
Taylor Swift gör i genomsnitt hela tretton ombyten under en konsert. Här under en konsert i Tokyo under "The Eras Tour" tidigare i februari. Bild: Toru Hanai/AP

Fans tältar i dygn inför Swifts Europapremiär

Turnén är den mest inkomstbringande i historien. Under torsdagskvällen har Taylor Swifts "The Eras Tour" premiär i Paris.

ANNONS
|

Redan ett dygn innan konserten besökte tusentals fans arenan La Défense i Paris för att köpa merch-prylar. En handfull superfans började campa redan i tisdags – allt för att säkerställa de bästa platserna i ståsektionen.

– Jag hade inte planerat det, men när jag kom hit och såg tälten fick jag lite panik, säger fanet Chris till AFP.

Taylor Swift har fyra konserter i Paris – som kommer ses av 42 000 personer. Sedan reser artisten vidare för konserterna i Sverige den 17, 18 och 19 maj. Därefter bär det av till Portugal, Spanien, Storbritannien, Irland, Nederländerna, Schweiz, Italien, Tyskland, Polen och Österrike.

ANNONS

Taylor Swift har sedan tidigare turnerat i Nord- och Sydamerika och Asien sedan turnépremiären i mars förra året.

Artisten har slagit flera rekord. Turnén är den första någonsin att sälja biljetter för en miljard dollar – ett rekord som slogs i slutet av förra året. Den summan är på väg att fördubblas till turnéns avslut i Vancouver i december.

Det senaste albumet "Tortured poets department" fick en miljard strömningar på Spotify under de fem första dagarna. Därmed har artisten slagit alla strömningsrekord. Albumet sålde även i 1,4 miljoner exemplar första dagen.

ANNONS