Kanadensiska storstjärnorna Drake och The Weeknd kommer inte att närvara vid 2023 års Grammygala. Arkivbild.
Kanadensiska storstjärnorna Drake och The Weeknd kommer inte att närvara vid 2023 års Grammygala. Arkivbild. Bild: AP/TT

Drake och The Weeknd bojkottar Grammygalan

För andra året i rad väljer de båda kanadensiska artisterna Drake och The Weeknd att nobba inbjudan till Grammygalan, skriver Page Six.

ANNONS
|

De två musikerna – som även är samarbetspartners sedan mer än ett decennium tillbaka – har båda vid upprepade tillfällen uttryckt frustration över hur Recording Academy, organisationen bakom utmärkelserna, fungerar bakom kulisserna.

Redan 2021 tillkännagav The Weeknd sitt beslut att bojkotta framtida galor sedan hans kritikerrosade album ”After hours” från 2020, med bland annat megahiten ”Blinding lights”, blivit helt utan nomineringar.

Även hiphop-artisten Drake har uttryckt missnöje med att han aldrig blir nominerad i någon bredare musikkategori än hiphop/rap.

"Jag älskar rapvärlden och jag älskar rapgemenskapen, men jag skriver poplåtar av en anledning. Jag vill vara som Michael Jackson. Jag vill vara som de artister som jag har sett upp till", har artisten sagt i intervjuer.

ANNONS

Kritiken av Grammypriset – av många betraktat som den högsta utmärkelsen i musikindustrin – har spridit sig till andra superstjärnor och artister som Childish Gambino och Kendrick Lamar har trots att de fått flera nomineringar, tackat nej till att närvara vid galan.

ANNONS