Kronofogden slog till mot Gunilla Perssons hotellrum i Växjö i samband med Melodifestivalen förra helgen.
Kronofogden slog till mot Gunilla Perssons hotellrum i Växjö i samband med Melodifestivalen förra helgen. Bild: Johan Nilsson/TT

Domstolen avslår Gunilla Perssons överklagan

Gunilla Persson överklagade Kronofogdens utmätning på ett hotellrum efter Melodifestivalen – men förgäves.
Tingsrätten ger myndigheten grönt ljus att gå vidare med försäljningen av Perssons saker, skriver Aftonbladet.

ANNONS

– Det senaste är att tingsrätten inte har medgett inhibition, säger Johannes Paulson på Kronofogden till Aftonbladet.

Gunilla Persson har hävdat att flera av de beslagtagna sakerna inte tillhörde henne utan hennes dotter, men det tror inte Kronofogden på.

"När Kronofogden kom till rummet fanns det ingen annan person där än Gunilla Persson. Gunilla Persson uppgav att hon delade rummet med sin dotter Erika Persson men förrättningsmännen såg inga tecken på att någon annan person skulle bo i rummet", skriver myndigheten i ett yttrande enligt Expressen.

Kronofogden slog till mot Perssons hotellrum morgonen efter det att hon tävlat i Melodifestivalens deltävling i Växjö. Man tog med sig saker värda sammanlagt 79 500 kronor, bland annat ett par Chanelskor, flera halsband, armband och ringar samt väskor, kavajer och en klänning.

ANNONS

Bakgrunden är en skuld på 640 000 kronor som Persson dragit på sig för olika bidrag som hon fick från Sverige när hon bodde i USA och medverkade i "Svenska Hollywoodfruar".

Perssons tillhörigheter är tänkta att läggas ut på Kronofogdens webbauktion inom en snar framtid, men något datum är ännu inte satt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS