Intresserade deckarförfattare för anteckningar i ett bårhus vid Rättsmedicinalverket i Solna.
Intresserade deckarförfattare för anteckningar i ett bårhus vid Rättsmedicinalverket i Solna. Bild: Caisa Rasmussen / TT

Deckarförfattare på studiebesök i bårhus

ANNONS

Svenska deckarförfattare tar varje år livet av otaliga människor i sina romaner. Men hur många av dem känner egentligen till processen som tar vid därefter, när den kalla kroppen ska undersökas?

Efter Svenska Deckarakademins utflykt till Solna är andelen författare som har koll något högre.

Under torsdagen besökte nämligen ett antal deckarförfattare Rättsmedicinalverkets (RMV) lokaler för en föreläsning om ett fiktivt fall med en avliden person som påträffats utomhus.

Experterna vid RMV lotsade besökarna genom hanteringen av "kroppen", med särskilt fokus på den del av rättskedjan där RMV bidrar med sin expertis.

Allt för att hjälpa den litterära gestaltningen. Resultatet återstår att se.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS