Slagverkaren Rasmus Jönsson Hansson från Strömstad är en av tre finalister som kan få Blåsmusikpriset 2023. Pressbild.
Slagverkaren Rasmus Jönsson Hansson från Strömstad är en av tre finalister som kan få Blåsmusikpriset 2023. Pressbild. Bild: Claudia Hansen

De tävlar om solistuppdrag och ny prissumma

ANNONS

Trombonisten Lukas Nordanskog från Linköping, flöjtisten Ebba Wallén från Malmö och slagverkaren Rasmus Jönsson Hansson från Strömstad är alla tre uttagna till finalen för Blåsmusikpriset 2023. Finalisterna valdes ut då de provspelade för Kungliga Musikaliska Akademiens nationella stipendier.

Blåsarmusikpriset instiftades 2019 av Nätverket för professionell blåsmusik i Sverige med syfte att "skapa förutsättningar för kommande generationers blåsmusiker", säger Susanne Rydén, preses på Kungliga Musikaliska Akademien, i ett pressmeddelande.

Vid sidan av en rad solistuppdrag hos landets olika blåsarorkestrar får vinnaren i år dessutom en prissumma på 50 000 kronor.

Finalen äger rum på Malmö Live den 20 januari i år då de tre ska spela tillsammans med Marinens musikkår.

ANNONS

Rättat: I en tidigare version var prissumman felaktig.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS