Alva Holm, en av de tre finalisterna. Pressbild.
Alva Holm, en av de tre finalisterna. Pressbild. Bild: Mikael Grönberg

De gör upp om Solistpriset 2022

ANNONS

Nu står det klart vilka tre finalister som har chans på Kungliga Musikaliska Akademien Solistpris. Det är Alva Holm (violin), Klara Andersson (piano) och Daniel Thorell (violoncell).

De tre tävlar nu om att solistkontrakt med turnéer över hela Sverige, sändningar i Sveriges Radio och 100 000 kronor. Andrapristagarna får 25 000 kronor vardera.

Finalen äger rum den 5 februari i Göteborgs konserthus, och direktsänds i P2.

"Mycket hög nivå på samtliga sökande vid Solistprisets uttagningsomgång, vilket borgar för en sedvanligt stenhård final", säger Fredrik Wetterqvist, uttagningsomgångens juryordförande och ständig sekreterare i Kungliga Musikaliska Akademien, i ett pressmeddelande.

Under hösten har hundratals musiker provspelat – av dessa nominerades 15 kandidater – som numera har blivit tre. Priset delas ut vartannat år.

ANNONS
Klara Andersson har chans på Solistpriset. Pressbild.
Klara Andersson har chans på Solistpriset. Pressbild. Bild: Mikael Grönberg
Daniel Thorell är en av tre finalister. Pressbild.
Daniel Thorell är en av tre finalister. Pressbild. Bild: Mikael Grönberg
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS